19:10 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Ludovic Orban

  Ludovic Orban a demis un demnitar important, cu o activitate remarcabilă

  © Photo : Guvernul României
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  71623

  Fermitatea lui Horia Constantinescu a fost criticată inclusiv de unii politicieni locali, dar asta nu l-a impresionat

  BUCUREȘTI, 29 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Înlocuirile din Guvern continuă – iar ultima veste îl vizează pe un demnitar care a avut o evoluție spectaculoasă.

  Este vorba de Horia Constantinescu, până ieri șef al ANPC. Acesta fusese numit în fruntea Protecției Consumatorului la începutul lui august, fiind adus de la Constanța, unde conducea OPC local. De altfel, Horia Constantinescu va reveni la OPC Constanța.

  Constantinescu s-a remarcat prin duritatea și fermitatea controalelor de pe Litoral, ajungând la adevărate războaie cu patroni locali. În fruntea ANPC a avut curajul de a se lua chiar de mari lanțuri de magazine, pe care le-a amendat.

  Fermitatea lui Horia Constantinescu a fost criticată inclusiv de unii politicieni locali, dar asta nu l-a impresionat. Un parlamentar PSD l-a acuzat chiar că, prin controalele sale dure, afectează activitatea hotelierilor de pe Litoral.

  Inițial, Horia Constantinescu a fost asociat cu fiul lui Adrian Năstase, Andrei – și a ajutat mult familia fostului premier în perioada în care acesta s-a aflat în detenție. În 2016 a candidat la primăria orașului Costinești.

  Atribuțiile lui Constantinescu la ANPC vor fi îndeplinite – cel puțin temporar – de Mirela Irina Ionescu, secretar general. Aceasta are însă probleme – Curtea de Conturi descoperind mai multe nereguli în activitatea sa.

  Tematic

  Ludovic Orban e fericit: între președinte și premier există ”cooperare și parteneriat”
  Pensii și salarii 2020: Orban, mutare decisivă astăzi
  Orban, șantaj cu anticipatele pentru modificări legislative controversate?
  PNL își supără aliații: ALDE, critici la scenă deschisă pentru Guvernul Orban
  Orban - încercare de atenuare a impactului declarației lui Cătălin Predoiu
  Tagurile:
  demnitar, Ludovic Orban


  Știrile Zilei