18:35 12 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.34
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Adrian Năstase

  Surpriza Zilei Naționale - de ce l-a invitat Iohannis pe Năstase la Cotroceni. Acuzații!

  © Facebook / Adrian Năstase
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  89693

  Unii au crezut chiar că e vorba de o ”normalizare” a relațiilor, alții l-au acuzat pe președintele ”giacă roșie” Iohannis de trădare!

  BUCUREȘTI, 2 dec - Sputnik, Evan Răutu. Surpriză totală – atenția invitaților de la recepția de la palatul Cotroceni de Ziua Națională a fost reținută de o prezență inedită… pentru ultimii ani: Adrian Năstase.

  Prezența zâmbitoare a fostului premier a generat imediat întrebarea – cum de l-a invitat Iohannis? Unii au crezut chiar că e vorba de o ”normalizare” a relațiilor, alții l-au acuzat pe Iohannis de trădare!

  Dar, realitatea e cu totul alta – NU Iohannis l-a invitat pe Năstase, ci protocolul – de fapt, legea! – impunea! Adrian Năstase este decorat cu Ordinului Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce – deci este automat invitat!

  Sigur, invitațiile sunt făcute în numele instituției Președintelui României – și ar fi interesant ca Adrian Năstase să publice pe blog cu arată invitația sa… în numele lui Iohannis!

  Precizăm că Adrian Năstase a fost decorat în 2002 cu ”Steaua României” în rang de Mare Cruce, de președintele Ion  Iliescu.

  Deci, Iohannis nu e ”vinovat” – dar mai interesant este de ce a ales Adrian Năstase să participe?

  Desigur, explicațiile vor veni în curând – dar pentru Iohannis pare a fi mai curând o lovitură primită… direct în plex! Asta pentru că electoratul USR nu a apreciat – cel puțin dacă a citit postarea lui Andrei Caramitru:

  ”Cum să îl inviți pe Adrian Năstase la Cotroceni oficial azi? Măria ta - am înnebunit? Eu zic sa îl inviți și pe Dragnea și să îi dai și o amnistie. Că e și el om, ce naiba”.

  În apărarea lui Iohannis a sărit Oana Dobre Dimofte – ”Corupția ucide”: ”fake news pe cale să crească”.

  ”Adrian Năstase nu a fost invitat de Iohannis la Cotroceni. Este automat invitat conform legii, pentru că este decorat cu Ordinul Steaua României. Nu, nu Iohannis l-a decorat. Cred ca Iliescu”, scrie Dimofte.

  Jurnalista atrage atenția ”să nu-l ignorăm nici pe Adrian ”Însuși” Năstase” – ”Omul e jurist, deci știa exact prevederile legale pe tema retragerii decorațiilor în cazuri de condamnări penale”.

  ”Și, cu toate astea, s-a afișat la sindrofia de la Cotroceni, unde, de asemenea, știa că va fi toată presa. Și că vor apărea întrebări. Și că va intra din nou pe radar cazierul său. Și, cu toate astea, s-a înfipt în mijlocul petrecerii”.
  Tagurile:
  Ziua Națională, Cotroceni, Adrian Năstase, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei