15:10 09 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.73
  Klaus Iohannis, Președintele României

  Iohannis vrea toată puterea: le-a cerut liberalilor să preia conducerea Parlamentului

  presidency.ro
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  133914

  Klaus Iohannis le-a transmis astăzi liberalilor să încerce să facă demersuri pentru a prelua conducerea Camerei Deputaților și a Senatului, au declarat surse politice pentru Mediafax.

  BUCUREȘTI, 2 dec - Sputnik, Marius Holdean. Conform agenției de știri citate, Iohannis le-a dat directive celor din PNL pe care i-a vizitat în cadrul unui Biroului Executiv. Astfel, pentru Iohannis adversarul este PSD, nu USR, și, de asemenea, Iohannis a cerut PNL să nu accepte traseiști sau primari de la alte partide, spunând însă că susține anticipatele.

  Dar cel mai important, Iohannis le-a cerut liberalilor să preia șefia celor două Camere ale Parlamentului, pentru a deține toată puterea politică. Chiar dacă momentan regulamentul Camerei Deputaților nu ar permite momentan schimbarea lui Marcel Ciolacu de la șefia Camerei Deputaților, liberalii și-ar dori ca măcar Alina Gorghiu să preia șefia Senatului, dar acest lucru depinde de sesizarea de la CCR privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.

  O decizie în acest sens va fi luată pe 11 decembrie, când locul de președinte al Senatului ar putea redeveni liber, dând PNL posibilitatea să își mai adjudece o poziție cheie în statul român.

  Tematic

  Familia Luizei, după „întâlnirea” cu Iohannis: „Ne-a dus cu vorba, nu ne ajută nimeni”
  Ce mesaj i-a transmis Igor Dodon omologului său român Klaus Iohannis
  Surpriza Zilei Naționale - de ce l-a invitat Iohannis pe Năstase la Cotroceni. Acuzații!
  Savaliuc, avertisment: iată ce se pregătește, ce se află în spatele gestului lui Iohannis!
  Tagurile:
  parlament, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei