06:43 27 Mai 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  20810

  Varujan Vosganian, vicepreședinte și purtător de cuvânt al ALDE, a anunțat astăzi că filialele județene ALDE vor ca partidul să candideze singur la alegerile locale și a infirmat posibilitatea fuziunii cu PNL

  BUCUREȘTI, 4 dec - Sputnik, Marius Holdean. Varujan Vosganian a simțit nevoia să facă precizări care să contrazică informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora ALDE ar urma să fuzioneze cu PNL.

  „Am asistat ieri la propagarea unei dezinformări, pe site-uri obscure de presă, și care nu este prima de acest fel, despre negocieri privind o eventuală fuziune cu PNL. Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) dezminte ferm orice astfel de discuții, în nici un moment nu a fost luată în calcul o asemenea variantă”, a spus Vosganian.

  Purtătorul de cuvânt al ALDE spune că singurele discuții purtate între conducerile ALDE și PNL au vizat susținerea investirii Guvernului Orban, în baza unui Acord în douăsprezece puncte acceptat de ambele părți și care se referă, cu deosebire, la proiecte de natură economică și nu la o alianță politică.

  Pentru a-și întări afirmațiile, Vosganian a arătat că ieri, în cadrul întâlnirii conducerii ALDE cu liderii filialelor județene, au avut loc discuții privind alegerile locale.

  ”Opțiunea larg împărtășită de participanți a fost aceea de a candida pe liste proprii”, a precizat Varujan Vosganian.


  Știrile Zilei