06:46 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  95830

  După ce Ludovic Orban a depus o declarație de avere neverosimilă, din care rezultă că a trăit cu puțin peste 3000 de lei pe lună, Victor Ponta i-a amintit de plângerea penală pe care actualul premier i-a făcut-o în campania din 2014.

  BUCUREȘTI, 5 dec - Sputnik, Marius Holdean. Declaraţia de avere a lui Ludovic Orban arată că acesta a înregistrat pe tot anul 2018 venituri nete de peste 37.000 de lei pentru consultanţă tehnică, din care 28.356 lei de la SC Revicond Canaltech SRL din comuna Riciu - judeţul Mureş, iar 9.000 de lei - de la S.C.P. Doru Trăilă & Asociaţii Bucureşti. Așadar, veniturile lunare ale premierului, pe anul 2018, sunt de peste 3000 de lei, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la corectitudinea declarației.

  Liderul Pro România Victor Ponta a reacționat la acest caz amintind de anul 2014 când Orban a depus o plângere penală contra lui pentru nereguli în declarația de avere.

  „Viața politică ne pune atât de des în situații neașteptate - din care însă trebuie să tragi mereu aceeași lecție: rămâi om dincolo de bătălia politică; ce ție nu-ți place altuia nu-i face!”, a scris Ponta pe pagina sa de facebook.

  El a amintit că în campania prezidențială din 2014 Ludovic Orban a depus o plângere penală contra sa pentru nereguli în declarația de avere, dar și împotriva soției sale.

  „Eu nu îi fac nicio plângere penală lui Ludovic Orban ( cu atât mai puțin sotiei lui ) - chiar dacă și acum suntem tot adversari în politică / mă întreb însă dacă Ludovic își amintește de ce a făcut el în 2014? Dacă poate îi pare rău? Dacă a învățat ceva? Eu sigur învăț tot timpul din greșelile mele!”, a mai scris Ponta pe Facebook.

  Premierul Ludovic Orban deţine, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, o casă de locuit, un autoturism şi două depozite bancare.

  Potrivit documentului, şeful Executivului dispune de o casă de locuit în Ilfov dobândită în anul 2014. Imobilul are o suprafaţă de 200 de metri pătraţi şi este deţinut în co-proprietate cu soţia sa Mihaela Orban.

  Totodată, premierul a mai trecut în declaraţia de avere un autoturism Volkswagen Passat fabricat în 2007, dar şi două depozite bancare, constituite în 2010 pe numele soţiei. Unul dintre depozite, deschis la Raiffeisen Bank, are o valoare de 5.535 euro, iar cel de-al doilea, la Banca Comercială Română, de 6.275 euro.

  Tematic

  Pericol maxim pentru Ponta: Ciolacu îi vrea înapoi pe cei plecați la Pro România
  Război total în Pro România: Tudose îi cere demisa lui Ponta
  Condiţia lui Victor Ponta pentru PNL ca să asigure cvorumul la votul pentru Guvernul Orban
  Unii din Pro România votează Guvernul Orban: declarațiile lui Tudose - reacția lui Ponta
  Ponta l-a respins iar pe Orban: ”Uite că NU votam!”. Primele REPRESALII contra unui coleg!
  Victor Ponta îndeamnă la vot ”chiar dacă nu suntem mulţumiţi de niciunul dintre candidaţi”
  Tagurile:
  Declarație de avere, Plângere penală, Ludovic Orban, Victor Ponta


  Știrile Zilei