08:18 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  108 0 0

  Deputatul independent Nicuşor Dan a fost desemnat candidatul USR Bucureşti pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan este fondator al USR, dar a fost tras pe linie moartă în partid

  BUCUREȘTI, 7 dec - Sputnik, Marius Holdean. Revenirea lui Nicușor Dan în prim planul USR este dovada că partidul are nevoie de el pentru a avea șanse la Primăria București.

  "Prin votul delegaţilor, vot secret, a fost desemnat candidatul USR pentru funcţia de primar general în persoana lui Nicuşor Dan. De acum încolo, urmează să vedem cum negociem cu partenerul de alianţă, cu PLUS, iar mai departe cu PNL, în vederea desemnării unui candidat comun al opoziţiei pentru Primăria Generală", a precizat Dumitru Dobrev, liderul USR București.

  Bătălia pentru candidatura comună la București va fi însă dificilă, de vreme ce PNL vrea să aibă candidat propriu și este într-o rivalitate dură cu USR-PLUS pentru voturile dreptei și pentru a cuceri tabăra electorală anti-PSD.

  Nicuşor Dan a obţinut 57 de voturi, Mihnea Bărbulescu - 20 de voturi, iar Dragoş Dragoteanu - 2 voturi. Două voturi au fost anulate. Candidatul a fost stabilit în urma votului exprimat de către delegaţii sectoarelor.

  De altfel, începând de sâmbătă după-amiaza şi până luni, cei peste 2.000 de membri ai organizaţiei din Capitală sunt aşteptaţi să voteze în vederea stabilirii preşedintelui USR Bucureşti şi a celor 14 membri ai Biroului Municipal.

  Pentru preşedinţia USR Bucureşti s-au înscris şapte candidaţi: deputaţii Cristian Seidler şi Claudiu Năsui, consilierii municipali Bogdan Stroe, Marian Bumbar şi Cosmin Victor Smighelschi, precum şi Mihnea Dobre (USR Sector 4) şi Antonio Andruşceac (candidatul USR pentru Primăria Sectorului 4).

  Va deveni preşedinte USR Bucureşti candidatul care întruneşte cel puţin 50%+1 din numărul voturilor exprimate. În condiţiile în care niciun candidat nu va reuşi acest lucru, se va organiza un al doilea tur de scrutin, pe 14 decembrie.

  Tematic

  Schimbare șoc în politică: Nicușor Dan ar urma să îl înlocuiască pe Dan Barna la șefia USR
  USR aruncă Bucureștiul în aer! Nicușor Dan vrea referendum
  Scandal în USR pe candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei
  Tagurile:
  București, alegeri locale, USR, Nicușor Dan


  Știrile Zilei