09:23 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  60112

  Gabriela Firea, actualul primar general al Bucureștiului, a anunțat astăzi că va candida pentru un nou mandat la conducerea Capitalei.

  BRUXELLES, 7 dec - Sputnik, Daniela Porovăț. Gabriela Firea și-a anunțat candidatura în contextul în care Nicușor Dan a fost ales ieri de USR București drept candidat pentru Primăria Capitaei, iar Ludovic Orban și-a întețit atacurile la adresa lui Firea, semn că și liberalii își doresc să câștige acest post important.

  „Dacă sunt sănătoasă, ceea ce sunt acum și mulțumesc medicilor de la Cantacuzino și Colentina, cu siguranță doresc să candidez pentru că vreau să termin ceea ce am început. Nu văd de ce nu aș candida, pentru că trei ani de zile am muncit de dimineața până noaptea. Familia nu m-a văzut decât în weekend-uri. Nu mai vorbesc de sacrificii”, a spus primarul Gabriela Firea.

  În disputa cu Orban, Firea l-a invitat pe premier la o dezbatere televizată: „Îl aștept pe domnul Orban în emisiune oricând să lămurim chestiunile administrative. Dacă este în stare. Eu cred că nu este”, a spus primarul general.

  Ludovic Orban a candidat și el la Primăria Capitalei în anul 2008, dar fără prea mare succes.

  Ludovic Orban a declarat tot astăzi că a avut discuții „de la distanță” cu primarul capitalei Gabriela Firea. Premierul a criticat investițiile de „sute de milioane" în companiile municipale care „nu fac nimic", considerând că rezultatele mandatului Gabrielei Firea sunt "egale cu zero".

  Gabriela Firea este la primul mandat de primar al Capitalei.

  Tematic

  Vestea momentului: Gabriela Firea se retrage! Ce se ascunde în spatele deciziei
  Gabriela Firea, anunț important despre viniete: ce schimbări vor fi
  Gabi Firea îl denunță Orban: ”Eu am acele agende”! Infracțiune mai mare ca a lui Dragnea!
  Mugur Ciuvică, lovitură devastatoare pentru USR - și VESTEA ANULUI pentru Gabi Firea!
  Tăriceanu vrea să ”polueze” PSD-ul cu Firea. Reacție de ultimă oră
  Tagurile:
  alegeri locale, Gabriela Firea


  Știrile Zilei