08:55 18 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1201 0 0

  În acest week-end atenția partidelor s-a îndreptat spre Primăria Generală a Bucureștiului, existând o concurență în a lansa nume de candidați.

  BUCUREȘTI, 8 dec - Sputnik, Marius Holdean. Tonul l-a dat USR București, care l-a anunțat ieri pe Nicușor Dan ca și candidat posibil la Primăria Capitalei. Imediat după el, au început și celelalte partide să își arate intențiile.

  Gabriela Firea a anunțat chiar astăzi că își dorește un nou mandat la Primăria Capitalei, răspunzând astfel atacurilor lui Ludovic Orban.

  Și Eugen Tomac a anunțat astăzi pe Facebook că PMP va avea propriul candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei. În replică la solicitarea USR ca partidele de dreapta să își anunțe un candidat unic, anti-PSD, Tomac spune partidul său are cel puțin trei candidați mai buni decât cei anunțați de USR și PLUS.

  „Alegerile de la București vor da tonul pentru parlamentarele din toamna anului viitor. Observ că alianța USR-PLUS are deja doi candidați pentru fotoliul de Primar General, nu unul. PNL, partidul care a obținut cele mai multe voturi la ultimele alegeri în București, nu și-a anunțat poziția privind localele, deși are o voce care poate să intre oricând în competiție, cu susținere din partea Președintelui reales. Cheia pentru viitorul Capitalei este însă la PMP”, se laudă Tomac.

  Președintele PMP spune că nu va accepta niciun fel de improvizație pentru că Bucureștiul ”are nevoie de un primar cu largă susținere și de aceea vom face tot ce ne stă în putință pentru a le da bucureștenilor ceea ce merită și ceea ce așteaptă de la un Primar General”, a mai scris el pe Facebook.

  Dacă USR București l-a valida ieri pe Nicușor Dan drept candidatul filialei la Primăria Generală a Capitalei nu înseamnă că PLUS, partenerul de alianță, nu are gânduri pentru o candidatură provenind din rândurile sale. Dacian Cioloș a spus ieri că PLUS nu renunță la Vlad Voiculescu și va încerca să convingă celelalte partide de dreapta să îl susțină.

  Ca să le mai taie avântul celor mici, Ludovic Orban a spus astăzi că e prematur ca partidele de dreapta să vorbească despre nominalizarea unui candidat unic la alegerile locale. Semnalul e clar: PNL are prima șansă și dreptul să nominalizeze candidatul unic, pentru care zvonurile politice arată că se încălzește tocmai Rareș Bogdan. Nici Ludovic Orban nu ar renunța la o candidatură, spune surse liberale, dacă nu va mai fi premier până atunci, dorința de a fi primar al Bucureștiului fiind o aspirație mai veche a președintelui PNL, motiv pentru care a și candidat în 2008 și a mai încercat și în 2016 când însă l-a oprit DNA din drum.

  Tematic

  Alegeri locale, România: prezență la vot de 102% într-o localitate. Vezi motivul
  Alegeri locale 2020: ALDE a luat decizia dacă merge pe liste proprii sau fuzionează cu PNL
  5 iunie, alegeri locale în România. 65.800 de angajaţi ai MAI asigură ordinea
  Alegeri locale 2020: perspective îmbucurătoare pentru PNL și PSD
  Tagurile:
  Candidați, alegeri locale


  Știrile Zilei