10:52 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  89770

  Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a avut o replică dură de Ziua Constituției la adresa modului în care PNL și Iohannis se raportează la Legea Fundamentală.

  BUCUREȘTI, 8 dec - Sputnik, Marius Holdean. Ciolacu spune că a observat în ultimul timp că Guvernul PNL acţionează "nedemocratic şi neconstituţional" atunci când anunţă că îşi angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum bugetul de stat. Mesajul este o replică la comunicatul lui Iohannis în care acesta se arată preocupat de respectarea Constituției și se arată foarte grijuliu cu respectarea acesteia.

  "Din păcate, observ că, în ultimul timp, Guvernul PNL acţionează nedemocratic şi neconstituţional atunci când anunţă că îşi angajează răspunderea pe proiecte de lege extrem de importante, precum bugetul de stat, sau altele aflate deja în dezbatere parlamentară. Am înţeles că Ludovic Orban nu are niciun program de guvernare şi acţionează haotic şi iresponsabil. Efectele le vom simţi din păcate noi toţi", a scris liderul PSD pe Facebook.

  Președintele interimar al PSD spune că nu va permite însă Guvernului să îşi aroge competenţe pe care nu le are şi să se substituie Parlamentului.

  "PSD va sesiza orice conflict de neconstituţionalitate înainte de a depune o eventuală moţiune de cenzură", a mai scris Ciolacu pe pagina sa de socializare.

  Chiar dacă nu îl pomenește nominal pe Iohannis, mesajul lui Ciolacu trebuie pus în legătură cu cel lansat astăzi de președinte despre modificarea Constituției, dar și cu felul în care președintele României patronează Guvernul PNL și îl încurajează să încalce Constituția.

  Tematic

  CExN al PSD a luat o decizie importantă – data Congresului
  Fifor, demascat – cum l-ar fi mințit pe Dragnea! I se pregătește debarcarea din PSD?
  Tembelism și curvăsărie la PSD – ”ciob” cere pedepsirea lui ”oală-spartă”!
  Dăncilă - excludere din PSD! ”Nu fac din acest lucru un capăt de țară”
  Lovitură internă în PSD: ”Șobolanul partidului” a declanșat o adevărată nebunie!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, PSD, Marcel Ciolacu


  Știrile Zilei