14:07 20 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.50
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2127190

  ”Este membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, deci trebuie să ne spună dacă are întâlniri neoficiale cu structuri oculte care-l alimentează cu documente, bilețele și măsuri”.

  BUCUREȘTI, 9 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Chiar înainte de a fi citită în Parlament moțiune simplă ”Guvernare PNL, numele tău este austeritate” ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, vizat de această moțiune, acesta a venit cu o nouă ”bombă”: un document prin care demonstrează că Teodorovici și Dăncilă NU intenționau să crească pensiile și salariile în 2020.

  Dar, liberalul nu a prezentat documentul, spunând chiar că dacă Teodorovici continuă cu atacurile, îl va face public. Imediat mai mulți ziariști și politicieni au exclamat: ”Șantaj”.

  ”Uite cine vorbește de Al Capone - tocmai acest Vasile Cîțu, care și-a etalat acum o nouă calitate - cea de șantajist!”, a reacționat și Eugen Teodorovici.

  Fostul ministru își întreabă urmașul de la Finanțe dacă ”acest curaj și l-a descoperit înainte sau după vizita la Palatul Cotroceni?”. Cu alte cuvinte – e un plan discutat (și) cu președintele Iohannis?

  ”Întâi m-a amenințat cu plângeri penale, apoi a aruncat cursul valutar în aer și s-a răzgândit, spunând că a fost doar o metaforă... cam neinspirată și mult prea costisitoare pentru economie, aș adăuga eu”, arată Teodorovici. ”Acum mă amenință cu o alta instituție, Curtea de Conturi”.

  Dar, spune Teodorovici – ”ceea ce Vasile Cîțu nu știe, este că eu nu mă las amenințat sau șantajat de nimeni, cu atât mai puțin de o persoană manipulabilă și vulnerabilă”. Eu, continuă fostul ministru, ”voi continua să #insistpentruRomania, în ciuda amenințărilor lui Vasile Cîțu, pe care nu-l ajută nici discursul, nici poziția, ca să abordeze comportamentul de mafiot”.

  Eugen Teodorovici reia însă varianta ”cineva din spatele” lui Cîțu: ”Și totuși, această tentativă de șantaj și aceste amenințări penibile nu fac decât să trădeze faptul că Vasile Cîțu este o marionetă”.

  ”Întrebarea este cine trage sforile?”, punctează ministrul. ”Așa că îl somez public pe Vasile Cîțu să spună de cine este controlat? Și-l mai somez public să enumere toate întâlnirile pe care le-a avut de când a preluat mandatul de Ministru al Finanțelor Publice!”.

  Afirmația este plină de implicații foarte grave – și este clar că Eugen Teodorovici nu o făcea dacă nu avea date în acest sens. Mai mult, Teodorovici aduce în discuție chiar instituția supremă a securității naționale – CSAT!

  ”Atrag atenția asupra faptului că Ministrul Finanțelor Publice este membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, deci Vasile Cîțu trebuie să ne spună dacă are întâlniri neoficiale cu structuri oculte care-l alimentează cu documente, bilețele și măsuri!”, a scris Teodorovici!

  Tematic

  Teodorovici, fulminant: ”O juntă a preluat PSD, NU voi fi garantul unor cămătari politici”
  Eugen Teodorovici îl umilește pe Klaus Iohannis! Scurt și la obiect!
  Teodorovici, declarație șoc: sute de mii de elevi fictivi în România, urmări dezastruoase
  Răzbunarea lui Teodorovici: îi cere demisia lui Cîțu și îl cheamă pe Orban la dezbatere
  Teodorovici acuză un cunoscut ”ziarist de la dezbatere”: ”Va primi o funcție pentru soție”
  Conflict: Teodorovici îl calcă în picioare pe Cîțu! ”JALNIC, domnule pseudo-ministru!”
  Eugen Teodorovici, atitudine de excepție, lecție de onoare pentru PSD
  Tagurile:
  Ministru, Eugen Teodorovici


  Știrile Zilei