10:00 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5720110

  ”Banii reprezintă un comision pe care l-a primit de la ING Bank, calculat la profitul de 120 de milioane obținut din manipularea ROBOR și speculațiile financiare”.

  BUCUREȘTI, 9 dec - Sputnik, Evan Răutu. Într-o recentă postare, cunoscutul senator Daniel Zamfir îl numește pe ministrul Florin Cîțu ”PRIMUL EVAZIONIST AL ȚĂRII” și îl acuză de fapte grave.

  ”Ministrul finanțelor din România are banii dosiți în off-shore ca să nu plătească impozite”, acuză Daniel Zamfir, subliniind ironic că este ”un exemplu extraordinar de bună practică, pe care ni-l servește însuși ministrul”.

  Ce este cu acești bani? Senatorul Daniel Zamfir ne dă date concrete, referitoare la fosta funcție ocupată de Cîțu la o bancă privată.

  ”Banii reprezintă un comision pe care l-a primit de la ING Bank, calculat la profitul de 120 de milioane obținut din manipularea ROBOR și speculațiile financiare, pe spinarea românilor! Frumușică suma!”, scrie Daniel Zamfir.

  Dar, cât de adevărată e informația? Cert este că Daniel Zamfir a formulat această acuzație și de la tribuna Senatului, în timpul dezbaterilor la moţiune. Rezultatul?

  ”Azi, în Senat, i-am cerut explicații dar a fugit schelălăind!”, scrie Zamfir, încheind cu două salve: ”Cîțule, nu scapi! Adu banii înapoi!”.

  Tematic

  Conflict: Teodorovici îl calcă în picioare pe Cîțu! ”JALNIC, domnule pseudo-ministru!”
  Alertă: ATAC speculativ (de noapte) la MONEDA naţională! Numele ministrului Cîțu, implicat
  Știrea serii: Rezultatul moțiunii – demisia ministrului Florin Cîțu!
  Teodorovici s-a ținut de cuvânt – acțiune fermă contra lui Cîțu și Orban!
  Orban și Cîțu ”convocați urgent” de Iohannis: ”austeritate, concedieri, salarii înghețate”
  Cîțu confirmă veștile rele: se fac concedieri masive, cine va fi afectat
  Tagurile:
  evaziune fiscală, speculații, Florin Cîţu


  Știrile Zilei