10:35 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1898140

  Adrian Năstase: ”Chiar și Băsescu, somat de clienții săi politici să-mi retragă decorația a preferat să spună „Năstase nu si-a vândut tara. Electoratul îți poate ierta asta””.

  BUCUREȘTI, 10 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așteptată cu interes, replica lui Adrian Năstase - după ce Iohannis a ”decis” să-i retragă ”Steaua României” – a fost publicată acum puțin timp.

  ”Klaus Iohannis a început să construiască „România normală”, anunțând că a decis să-mi retragă ordinul „Steaua României”, în grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la recepția organizată cu ocazia Zilei naționale”, a scris Adrian Năstase.

  Fostul premier mărturisește că a mers la Cotroceni ”crezând că, în al doilea mandat, Iohannis va încerca să ajute la o reconciliere națională, după dezbinarea din ultimii ani”. M-am înșelat, recunoaște acum Năstase ”iar gestul său meschin de astăzi nu prevestește nimic bun”.

  ”O eventuală retragere a decorației primite de mine în 30 noiembrie 2002, ”pentru întreaga activitate pusă in slujba promovării și dezvoltării României, pentru competența și abnegația dovedite în actul guvernării”, în principal pentru eliminarea vizelor, eforturile de integrare în NATO și UE, modernizarea și creșterea economică nu vor putea fi șterse din cărțile de istorie și vor putea fi comparate cu activitatea nesemnificativă a lui Iohannis din mandatul său de președinte”.

  Cum s-a ajuns la ”decizia” lui Iohannis? Năstase explică: ”La sugestia unor „păsări migratoare” și a unor talibani ideologici, Iohannis vrea să rescrie istoria recentă”.

  ”Ar trebui, atunci, să topească, între altele, toate decretele de acordare, în perioada 2000-2004, a decorațiilor statului român, inclusiv ale unor mari personalități străine, decrete contrasemnate de mine”, aruncă provocarea Adrian Năstase – poate se gândește Iohannis împreună cu ”consilierii săi” la acest aspect.

  Dar Năstase atrage atenție că acele condamnări ale sale – din 2012 ca și cea din 2014 - !au avut obiective politice cunoscute”- argumentând clar acest aspect pe blogul personal.

  Dar comparația care îl face praf pe Iohannis este cea cu Traian Băsescu:

  ”Chiar și Băsescu, somat de clienții săi politici  (cunoscuții „intelectuali”) să-mi retragă decorația a  preferat să spună „Năstase a fost condamnat pentru o găinărie (știa el ce spune). Năstase nu și-a vândut tara. Electoratul îți poate ierta asta”.

  În plus, Adrian Năstase precizează ”legea oferă președintelui  POSIBILITATEA  de  retragere a ordinului” – nu îl obligă!

  ”Mi se pare interesant faptul că în anul în care am primit ordinul „Steaua României” (30 noiembrie 2002), am semnat cu Iohannis  cunoscutul Parteneriat  – la 13 iunie 2002, deci cu doar  câteva luni înainte”, amintește Năstase.

  Așa cum am precizat, acela a fost momentul care a marcat ridicarea lui Iohannis - prin eforturile și finanțarea guvernului PSD obținându-se și evenimentul ”Sibiu, capitală culturală europeană 2007”.

  Ori, în aceste condiții, Năstase nu crede că ”după 7 ani de la condamnarea din 2012, respectiv 5 ani de la cea din 2014 și după invitarea mea la Cotroceni, cu ocazia Zilei naționale, intenția de retragere a ordinului are justificare”.

  ”De aceea, voi aștepta contrasemnarea de către premier și publicarea în Monitorul oficial pentru a lua măsurile cuvenite”, scrie Adrian Năstase.

  Ca un post scriptum la textul postat pe blogul personal, Adrian Năstase atrage atenția că ”Mulți prieteni și simpatizanți mi-au scris pe această temă dar cred că ar trebui ca ei să-și spună părerea și către cel care a anunțat această măsură”.

  ”Dacă nu aveți adresa, v-o dau eu – Klaus Iohannis”, scrie Adrian Năstase, lansând deci un adevărat concurs de mesaje pe adresa președinției.

  Invitația adresată lui Adrian Năstase de Iohannis pe 1 Decembrie 2019 / sursa: Blog Adrian Năstase
  Invitația adresată lui Adrian Năstase de Iohannis pe 1 Decembrie 2019

  Tematic

  Adrian Năstase și Ion Iliescu pot decide în privința UNUI SINGUR candidat la Congresul PSD
  Mesaj fără echivoc al lui Adrian Năstase: ”să votați cum aș fi votat și eu”
  Adrian Năstase deconspiră diversiunea lui Iohannis
  Incredibil! Adrian Năstase îl acuză pe Iohannis că i-a luat tema de campanie!
  Inedit: Adrian Năstase și Codrin Ștefănescu dau verdictul pentru ce va urma!
  Iohannis se va înfuria! Adrian Năstase l-a făcut praf… exact acolo unde se crede grozav!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Adrian Năstase


  Știrile Zilei