14:43 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  448 0 0

  Ludovic Orban își face calculele pentru viitoarea moțiune de cenzură promisă de PSD și UDMR dacă Guvernul PNL își asumă răspunderea pe legile electorale. Speranța lui Orban este, culmea, la Pro România.

  BUCUREȘTI, 11 dec - Sputnik, Marius Holdean. Așa cum Guvernul Orban a trecut de învestitură cu ajutorul parlamentarilor din Pro România, și la moțiunea de cenzură Orban speră în sprijinul partidului. De data aceasta, el face referire însă direct la Victor Ponta, cel care nu a vrut să sprijine instalarea Guvernului PNL, parlamentarii Pro România încălcându-i directivele pentru a-l susține pe Orban.

  Astfel, premierul Ludovic Orban a declarat astăzi, după întâlnitea cu reprezentanții partidelor politice care au susținut investirea Guvernului PNL în Parlament, că liderul Pro România susține demersul liberalilor de modificare a legislației electorale, motivul pentru o moțiune de cenzură din partea PSD și UDMR.

  „Dl. Ponta a spus că sprijină modificarea legii pentru alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, susține și proiectul de lege privind alegerea președintelui Consiliului Județean de către consilieri”, a spus Ludovic Orban.

  Pe de altă parte, liberalii nu au ajuns încă la un acord pe legea proiectului de buget cu cei de la Pro România întrucât partidul lui Victor Ponta nu dorește o asumare pe acest proiect din partea Executivului în Parlament.

  ”A fost abordată discuția pe buget (cu liderul Pro România n.r). Urmează să ajugem la o decizie”, a spus Ludovic Orban.

  E straniu că Orban a găsit o cale de negociere cu Ponta care și-a dat parlamentarii afară din partid pentru că au susținut Guvernul PNL. Dar, refuzat de PSD, Ponta nu are încotro și trebuie să se raporteze măcar la cealaltă forță majoră de pe scena politică.

  Tematic

  Ponta îi amintește lui Orban de plângerea penală pentru declarația de avere
  E OFICIAL, Guvernul Orban dezvăluie date secrete despre resursele României
  Scandalul averii lui Orban -  reacții radicale ale românilor, îl fac praf pe internet!
  Orban, decizie curajoasă pe care PSD nu a luat-o! SUA și #REZIST se vor înfuria
  Orban lovește în Isărescu? Guvernatorul BNR cumulează pensia cu salariul
  Orban, decizie bombă: angajarea răspunderii pe domenii esențiale! Forțează căderea!
  Ciolacu, replică fulminantă pentru Iohannis și Orban: ”Iată ”golaneală”, e doar un amator”
  Tagurile:
  Moțiune de cenzură, Victor Ponta, Ludovic Orban


  Știrile Zilei