17:07 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  141 0 0

  Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu exclude depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului și nici sesizarea la Curtea Constituțională pentru angajarea răspunderii Cabinetului Orban pe legea bugetului.

  BUCUREȘTI, 18 dec - Sputnik, Marius Holdean. Ciolacu a precizat că va convoca pentru luni Comitetul Executiv al PSD pentru a lua o decizie dacă va fi depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

  Președintele interimar al PSD crede că, prin asumarea răspunderii pe buget, "se creează un precedent periculos pentru democrație".

   Așa încât el nu exclude depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului și nici sesizarea la Curtea Constituțională pentru angajarea răspunderii Cabinetului Orban pe legea bugetului, precizând că această decizie va fi luată în Comitetul Executiv Național al PSD, pe care îl va convoca luni.

   "Ne uităm pe lege și facem un calendar privind o eventuală sesizare la Curtea Constituțională. E o decizie politică pe care vreau să o luăm în partid și voi vorbi astăzi cu colegii mei să facem un Comitet executiv în principal cu această temă, în ziua de luni", a spus Ciolacu.

  Întrebat despre posibilitatea ca PSD să depună o moțiune de cenzură, Ciolacu a răspuns: Nu este nimic exclus. Ar fi cea mai stufoasă moțiunea de cenzură, dar în acest moment, matematic vorbind, există o majoritate. În primul rând, să vedem forma. O să analizăm în detaliu să vedem exact ce cuprinde bugetul”, nu a vrut Ciolacu să dea un răspuns precis.

  Președintele Camerei Deputaților a mai spus că astăzi la ora 15.00 va fi o ședință a birourilor permanente reunite ale Parlamentului care vor decide calendarul asumării răspunderii Guvernului în Parlament pe legea bugetului de stat pentru 2020.

   "Trebuie să vedem calendarul și să vedem câte zile doresc pentru depunerea amendamentelor la buget. Dacă se venea în Parlament, erau 5 zile pentru amendamente. În acest moment nu e restricționat timpul pentru amendamente. E o hotărâre care se ia în Birourile permanente reunite”, a mai declarat Ciolacu.

  Tematic

  S-a întors roata: PSD acuză acum PNL că îngroapă țara în datorii!
  Dispută pe buget: USR, ALDE și UDMR se ridică împotriva PNL
  ”Reforma” PNL: Guvernul scoate bani de la populație, dar cheltuie pe armament străin
  Lider marcant PNL confirmă:  ”Începem cu cei 65.000 angajați de PSD, sunt date oficiale”
  Vântu: PNL = ”Slugi nătânge chemate la Cotroceni să ia lumină de la unul mai prost ca ei”
  Știrea serii: Renumit economist dă în vileag planul PNL de a da PE NIMIC restul economiei
  Poziția PSD privind planurile PNL de a crește vârsta de pensionare
  Liviu Pleșoianu, atac fulminant la PNL: ”Partidul care a ruinat democrația românească”
  Marcel Ciolacu dă peste cap planul lui Orban – cum își înșală șeful PNL partenerii
  Tagurile:
  Moțiune de cenzură, PNL


  Știrile Zilei