14:54 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  505120

  Taina președintelui devine din ce în ce mai tentantă pentru investigatori! George Orwell, via Eduard Hellvig: ”Un lanţ invizibil ţine unită o naţiune”

  BUCUREȘTI, 22 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Spre deosebire de anul centenarului României Mari, care l-a lăsat destul de rece, președintele a făcut din 2019, când s-au împlinit 30 de ani de la Revoluție, un an ”al său”. Cel puțin a încercat să facă.

  Unii l-au acuzat că a politizat sau chiar a confiscat Revoluția. Și, un fapt e clar – Iohannis a încercat o sărbătorire a Revoluției pe… 20 mai, o idee bizară. De amintit că la finele lui mai, pe 26, au avut loc europarlamentarele și celebrul referendum anti-PSD, chipurile ”pe Justiție”.

  În schimb, Iohannis, după succesul de la moțiune și de la prezidențiale a atacat puternic celebrarea de 30 de ani din decembrie, încercând să preia cu totul… Revoluția! A participat la toate manifestările, a chemat și a îndepărtat pe cine a vrut, a luat decorații unora și le-a îmărțit altora. În plus, pe stradă, nimeni nu s-a mai auzit de energumenii lui, violenți și de o mitocănie rară!

  Ciracii lui din Guvern, în frunte cu fiul securistului Orban și ”luptătorul” din Caransebeș Vela, s-au alăturat spectacolului, făcând un bâlci în care s-au amestecat perioadele comunismului, etapele Revoluției… în fine, ”nutreț pentru (…)”, ce spune Mircea Badea.

  Asta pentru că Iohannis nu doar pare a fi devenit un fel de ”patron” al revoluției, dar e și un campion al anticomunismului! Și a și spus asta, cu alte cuvinte.

  Astăzi, Iohannis a fost la marșul ”Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!” unde a atras atenția că este… primul președinte care nu a fost comunist!

  ”Sunt primul președinte care nu a fost comunist - poate și asta are legătură cu ce fac”, a spus Iohannis, aparent spontan.

  Ei bine, dacă Iohannis preia ștafeta anticomunismului, are de răspuns la două întrebări – ba chiar plus una.

  Prima: colegii de facultate spun că a fost un student foarte bun; cum de nu a devenit membru PCR? Că de la media 8.50 te propuneau automat! Care e misterul? A refuzat ”anticomunistul” de azi invitația PCR? Sau?...

  A doua: cel care a ”confiscat” celebrarea celor trei decenii de la Revoluție – oare ce a făcut la Revoluție? De ce nu a explicat niciodată ce a făcut el în acele zile, în care la Sibiu colonelul Dragomir și alții făceau spectacol? 

  De fapt, aceasta e taina lui Iohannis, pe care se încăpățânează să nu o expună! De ce oare? Pentru că s-ar putea verifica datele?

  Unii au insistat pe tema asta, printre ei și cunoscutul realizator TV Mircea Badea:

  ”E plin de revoluționari la 30 de ani de la Revoluție - printre ei, Werner”, a scris Mircea Badea pe Facebook. Din comportamentul său și prin eforturile propagandei, vom fi obligați să credem că el a înfăptuit Revoluția. Totuși, ce a făcut Klaus Werner Iohannis la Revoluție? Ca după 30 de ani e foarte gureș, curajos și decisiv“.

  În fine, o altă curiozitate: Oare un anticomunist îi ia apărarea unui fost procuror comunist, Augustin Lazăr, care a participat la activitatea sistemului concentraționar – afectând câțiva cunoscuți disidenți? (Și se sprijină pe un alt procuror comunist, Monica Macovei, cu o poveste deloc lăudabilă în acea vreme?)

  Sau procurorii din zonă știu mai multe – și ar putea spune ceea ce nu spune fostul profesor de liceu, căsătorit chiar în 1989 cu o domnișoară de familie bună?

  Și da, e o problemă, taina președintelui devine din ce în ce mai tentantă pentru investigatori. Că, vorba ”amicului” lui Edi Hellvig, ”agentul” Orwell: ”Un lanţ invizibil ţine unită o naţiune” – darămite o comunitate mică și anticomunistă cum e cea din zona Sibiu – Mediaș. Și, cum bine spune șeful SRI, ”lanțul” trebuie să devină vizibil, că doar gata cu comunismul!

  Tematic

  Liviu Pleșoianu aruncă românilor adevărul în față: ”Să nu ne mai menajăm ca popor!”
  Dan Chitic, revoltat de Iohannis: ”Să ne ierte Dumnezeu pentru ce am făcut cu țara asta!”
  Bătaie de joc la Ateneul Român! O imagine care spune totul!
  Tagurile:
  Revoluție, Klaus Iohannis


  Știrile Zilei