12:57 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  61290

  ”Românii trebuie să știe că urmează o perioadă foarte grea, cu tăieri masive de venituri la toate categoriile, indiferent de profesie sau vârstă”.

  BUCUREȘTI, 23 dec, Sputnik, Evan Răutu. ”Angajarea răspunderii Guvernului Orban pe buget este cel mai puternic atac la democrație, un caz unic în EUROPA!”, transmite PSD prin vocea președintelui interimar Marcel Ciolacu. ”PNL calcă în picioare orice normă constituțională și își bate joc de români”.

  În plus, PSD atrage atenția că, în fiecare zi, Guvernul Orban ”demonstrează că este CONFUZ, HAOTIC și total NEPREGĂTIT să guverneze”.

  Marcel Ciolacu face un anunț foarte grav: ”Românii trebuie să știe că urmează o perioadă foarte grea, cu tăieri masive de venituri la toate categoriile, indiferent de profesie sau vârstă”.

  Pe ce se bazează PSD când afirmă asta? ”Așa arată Bugetul de stat făcut de PNL și pe care acești iresponsabili îl ascund de Parlament”.

  PSD încearcă să contracareze ”acest abuz incredibil al PNL” și, în consecință,  social democrații au decis să întreprindă mai multe demersuri.

  1. PSD a depus 35 de amendamente de fond pe proiectul Legii Bugetului de stat și 6 amendamente pe proiectul de modificare a OUG 114.

  ”La acestea se mai adaugă încă aproximativ 200 de amendamente individuale din partea parlamentarilor PSD - acestea vizează creșterea alocării pentru spitale, creșterea pensiei minime, a alocațiilor pentru copii și a burselor pentru elevi și studenți, precum și a salariilor profesorilor și a investițiilor în Sănătate și Educație, domenii cel mai crunt lovite de Guvernul Orban”, explică Marcel Ciolacu.

  2. PSD va depune contestație la CCR pe proiectul Legii Bugetului de stat pe anul 2020, ”sesizând conflictul juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, astfel încât Ludovic Orban să fie primul și ultimul premier din istoria României care și-a permis să treacă un buget fără dezbatere parlamentară”, anunță liderul PSD.

  3. PSD depune sesizare la CCR și pe proiectul de modificare a OUG 114, demers prin care se va reclama ”neconstituționalitatea acestei legi propuse de PNL, blocând astfel intrarea ei în vigoare”.

  Marcel Ciolacu răspunde și la solicitarea privind o moțiune de cenzură contra Guvernului Orban: ”DA, și noi ne-am fi dorit să depunem moțiune de cenzură, însă, aritmetica parlamentară este simplă: ei au majoritate”.

  ”Vom răsturna acest Guvern toxic când vom avea toate voturile necesare!”, a transmis Marcel Ciolacu, în numele PSD.

  Tematic

  Teodorovici, neiertător cu Orban și Iohannis: ”Guvernul meu a devenit Guvernul kamikaze”
  Trădare în PNL? Lista ABSENȚILOR de la votul care a dat peste cap Guvernul! NUME SONORE!
  E oficial, Guvernul și-a asumat răspunderea! Toți elevii și profesorii, vizați!
  Expert educațional, adevărul despre Guvernul PNL: răul făcut învățământului
  Guvernul își bate joc de magistrați, pe față! Orban o declară deschis!
  Victor Ponta intră la rupere în Guvernul Orban și își pune speranța în PSD
  SANITAS acuză Guvernul: ”Au loc întâlniri semi-oficiale, cu rezultate îndoielnice”
  Tagurile:
  Avertisment, Guvern

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   31
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   114
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   283