13:49 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  113 0 0

  ALDE a transmis că nu intră în aventuri politice ”doar pentru ca un partid să-şi mai mărească cu câteva procente zestrea electorală”, referindu-se la PNL și dorința acestuia de a provoca alegeri anticipate.

  BUCUREȘTI, 31 dec - Sputnik, Marius Holdean. ALDE a reacționat după anunţul prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan despre organizarea alegerilor anticipate în luna aprilie și a anunțat că se opune acestui demers.

  Partidul a reamintit că PNL a preluat puterea ”ca să guverneze şi nu ca să introducă teme parazitare în societate” şi a arătat ipocrizia liberală: dacă înainte de a intra la guvernare PNL cerea predictibilitate pentru mediul de afaceri, acum se joacă de-a anticipatele.

  ”Le reamintim celor din partidul de guvernământ că au primit votul nostru la învestire ca să guverneze şi nu ca să introducă teme parazitare în societate. Declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL cu privire la iminenţa alegerilor anticipate nu fac decât să creeze nervozitate în societate şi îngrijorare în mediul de afaceri. Atunci când era în opoziţie, PNL vorbea despre nevoia de predictibilitate în mediul de afaceri. Ce s-a schimbat în mai puţin de o lună şi jumătate?”, a fost mesajul ALDE.

  Între timp, și alte voci i s-au adăugat lui Rareș Bogdan în anunțarea anticipatelor. Potrivit vicepreşedintelui PNL Gheorghe Falcă, alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc la sfârşitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai. 

  Primul care a lansat ipoteza anticipatelor ca pe o decizie deja luată a fost Rareș Bogdan, care a declarat că demersul ar fi susţinut de USR, UDMR şi PMP și care a lansat și ALDE invitația să susțin anticipatele.

  ”Veţi vedea că avem toţi paşii pregătiţi. Lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate", a declarat Rareş Bogdan la Digi24.

  Așadar, PNL se grăbește spre alegeri pentru a nu pierde teren în urma unei guvernări care va afecta imaginea partidului, așa încât alegerile sunt cu atât mai avantajoase pentru liberali cu cât au loc mai repede.

  Tematic

  PMP intră la guvernare, ALDE și UDMR ies, sau invers
  Zamfir îl desființează pe Ponta: scufundă ALDE pentru a fi comisar european!
  Soluția ALDE pentru un viitor Guvern. Tăriceanu, declarații după întâlnirea cu Iohannis
  ALDE a bătut palma cu PNL pentru a susține Guvernul Orban
  Alegeri locale 2020: ALDE a luat decizia dacă merge pe liste proprii sau fuzionează cu PNL
  PNL își supără aliații: ALDE, critici la scenă deschisă pentru Guvernul Orban
  Scandalul orei: Daniel Zamfir, amenințat de Tăriceanu! Iată ce l-a enervat pe liderul ALDE
  Tagurile:
  PNL, ALDE


  Știrile Zilei