00:51 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  76070

  ”Își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensie”

  BUCUREȘTI, 9 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ultimele evoluții în dezbaterile privind legislația pensiilor au ajuns în zone greu de acceptat: majorarea vârstei de pensionare până aproape de speranța de viață din România – dar s-a trecut și la insulte la adresa românilor, care ar dori să ”muncească puțin și să iasă la pensie repede”, după cum a afirmat Violeta Alexandru.

  ”Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani”, a declarat în replică Viorica Dăncilă.

  Fostul premier consideră că guvernul ”își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă”.

  În spatele acestor declarații și intenții s-ar afla și probleme legate de plata pensiilor, consideră Viorica Dăncilă.

  ”Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile!”, îi transmite Dăncilă Violetei Alexandru. ”Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru”.

  Concluzia fostului premier și președinte social democrat este acuzatoare la adresa ministrului provenit din ONG-uri sorosiste: ”Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”.

  Tematic

  Dezvăluirea nopții: "Vioricăi Dancilă i se pregătește chemarea la DNA", iată și când
  Băsescu uimește: ”Dancilă îl spulberă pe Barna”, Ponta și PSD ”revin la un singur partid”!
  Viorica Dancilă confirmă - incidentul cu Juncker a fost provocat politic!
  Tagurile:
  Violeta Alexandru, Raluca Turcan, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei