11:12 17 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.17
 • USD17.68
 • RUB0.28
 • RON4.02
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  209 0 0

  PNL are ca soluție de declanșare a anticipatelor asumarea răspunderii Guvernului pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin. În felul acesta, PSD va depune moțiune de cenzură, iar căderea Executivului deschide calea anticipatelor.

  BUCUREȘTI, 13 ian - Sputnik, Marius Holdean. Liderii PNL au discutat astăzi o strategie kamikaze pentru declanșarea alegerilor anticipate. Astfel, ar fi posibil ca Guvernul Orban să-și angajeze răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi, ceea ce ar împinge PSD să depună moțiune de cenzură. Moțiunea ar duce la căderea Guvernului, după care se pot aranja lucrurile pentru căderea altor două guverne și declanșarea alegerilor anticipate.

  Răspunderea în Parlament ar mai include,  în afară de alegerea primarilor în două tururi de scrutin, și desființarea secției speciale și anularea pensiilor speciale, toate în măsură să oblige PSD să depună moțiune de cenzură. Mai mult, PNL ar putea cere convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a grăbi desfășurarea procedurilor care să ducă la anticipate, conform cu dorințele lui Iohannis.

  De altfel, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă a anunțat la finalul ședinței de astăzi că Biroul Executiv al PNL a discutat propunerile de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

  "În cadrul Biroului Executiv al PNL au fost discutate propunerile de convocare a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada următoare, iar preşedintele partidului, Ludovic Orban, a fost mandatat de către structura de conducere a PNL să solicite, la momentul oportun, convocarea unei sesiuni extraordinare pentru dezbaterea şi adoptarea unor proiecte de acte normative prioritare pentru PNL în perioada următoare”, a declarat Dancă.

  Dacă PSD depune moțiune de cenzură iar Guvernul Orban pică în Parlament automat și angajarea răspunderii este respinsă. Mutarea următoare ar fi ca președintele Klaus Iohannis să-l nominalize încă o dată pe Ludovic Orban drept premier pentru ca acesta să cadă la votul din Parlament.

  Tematic

  Sondajul care dă fiori PSD: PNL, în creștere după victoria lui Iohannis la prezidențiale
  Dispută între PNL și PSD pe pensiile speciale, reducerea TVA și alocațiile pentru copii
  Pronosticul anului despre Rareș Bogdan: ori va fi exclus din partid, ori va fi șeful PNL
  Tagurile:
  Anticipate, Rețetă, PNL


  Știrile Zilei