17:00 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1811150

  ”Ce poate să fie mai rău decât un premier figurant sau un ministru de finanțe incompetent? Un întreg guvern”.

  BUCUREȘTI, 14 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După două săptămâni de tăcere (întreruptă doar de urări și mesaje de sărbători), fostul ministru al Finanțelor și președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici vine cu o analiză interesantă asupra guvernării PNL – pe care o numește ”a anticipării austerității” și, în acest context, explică ”sensul unicului obiectiv al alegerilor parlamentare anticipate”.

  ”De aproape trei luni de aiureală politică - pentru că de guvernare nu se poate încă vorbi - nu prea am reținut mare lucru în afară de împrumuturile extravagante la fel de anticipate și de putreziciunea logicii PNL și a celor care susțin ideea "salvării" prin alegeri parlamentare anticipate”, scrie Teodorovici. .

  Teodorovici consideră că argumentul celor care susțin nevoia unor alegeri anticipate – acela că Parlamentul este încă dominat de o majoritate PSD care îi împiedică să demareze urgent reformele – este ”doar un sofism cam prea ieftin pentru niște oameni politici care pretind că îi respectă pe cetățenii români”.

  Realitatea politică a demonstrat deja asta, afirmă Teodorovici, care explică în ce constă sofismul acestei argumentații al PNL și USR.

  De fapt, demonstrația sofismului e simplă: ”pentru a da jos guvernul PSD și pentru a instala noul guvern PNL, forțele unite ale opoziției au avut majoritate în Parlament, și nu PSD”; dar și pentru etapelor premergătoare alegerilor anticipate – ”demisie sau demitere a guvernului Orban în urma unei moțiuni de cenzură, plus a altor două propuneri de guvern - se mizează, evident, tot pe o majoritate parlamentară favorabilă, dar nu a PSD!”.

  ”Așadar, putem anticipa că obiectivul alegerilor anticipate depinde exclusiv de aceeași majoritate parlamentară care a permis instalarea anticipată a unui guvern pe care l-am anticipat incompetent!?”, conchide cu o întrebare logică Eugen Teodorovici.

  Ceea ce arată clar că toată povestea se învârte în jurul aceleiași probleme: de fapt, majoritate există, dar competența nu are nimic de-a face cu asta!

  ”Anticipez și eu un răspuns la întrebarea: Ce poate să fie mai rău decât un premier figurant sau un ministru de finanțe incompetent? Un întreg guvern”, încheie ironic Eugen Teodorovici.

  Tematic

  Eugen Teodorovici, atitudine de excepție, lecție de onoare pentru PSD
  Eugen Teodorovici revine în prim plan: face praf Guvernul și pe ministrul Cîțu
  Teodorovici, fulminant: ”O juntă a preluat PSD, NU voi fi garantul unor cămătari politici”
  Teodorovici s-a ținut de cuvânt – acțiune fermă contra lui Cîțu și Orban!
  Teodorovici, cea mai gravă acuzație adusă unui ministru! ”Întâlniri cu Structuri oculte”
  NUCLEARA: Cîțu, făcut praf de Teodorovici și un cunoscut investigator, acuzații GRAVE
  Tagurile:
  PNL, Eugen Teodorovici


  Știrile Zilei