22:09 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  845121

  Interese sunt ca Dragnea să mai stea „ascuns”, să nu ”încălzească” electoratul în mod nedorit, ”Principala lucrarea anti-PSD a fost ”demonizarea” lui Liviu Dragnea.

  BUCUREȘTI, 18 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. O nouă veste ciudată legată de Liviu Dragnea. Fostul președinte PSD a cerut o permisie de o zi, dar aceasta i-a fost respinsă.

  Dragnea făcuse această cerere după o lună de muncă în garajul penitenciarului Rahova, iar cunoscuta avocată Flavia Teodosiu a arătat că ”Nu este o solicitare neapărat făcută de cineva – ci e un drept care se acordă conform legii”.

  ”Permisia este tocmai prevăzută de lege astfel încât persoanele care se află în privare de libertate să aibă posibilitatea să mențină relațiile cu familia”, spune avocata Teodosiu.

  Ori, în cazul lui Liviu Dragnea nu numai că i s-a refuzat acest drept dar apare chestiunea discriminării, explică avocata sa.

  ”Problema care s-a pus în ceea ce-l privește pe domnul Dragnea, care lucrează în cadrul penitenciarului, acestuia nu i-a fost acordată permisia, fără o motivare anume, în ciuda faptului că a primit din partea garajului unde lucrează toate meritele aferente”, a declarat avocata Teodosiu, la Antena 3

  Ori, cunoscuta avocată a pus problema clar: ”Nimeni nu cere ca Liviu Dragnea să fie favorizat în cadrul penitenciarului, dar nici defavorizat”.

  În aceste condiții, se pune întrebarea – se teme cine de Liviu Dragnea și de ce s-ar teme? Răspunsul pare a fi pozitiv – da, se tem de Dragnea.

  O simplă verificare a audiențelor și a situației conturilor de socializare relevă un aspect semnificativ: cei care aspiră la conducerea PSD nu au nici pe departe popularitatea lui Liviu Dragnea. Cu excepția Gabrielei Firea, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu nu ajung, împreună, nici la nivelul Vioricăi Dăncilă, Olguței Vasilescu sau a lui Codrin Ștefănescu.

  Ori, așa cum a subliniat în repetate rânduri fostul șef al ”armatei nevăzute” din online, George Harabagiu, PSD a neglijat acest aspect – și a pierdut pe fondul schimbării paradigmei electoratului.

  ”Lipsa de interactivitate, sabotajul, neasumarea și teama de expunere publică au fost factori care au contribuit decisiv la dezastrul din comunicarea social-democraților”, a declarat Harabagiu.

  Supranumit ”Omul din umbră”, Harabagiu atrăgea atenția că ”principala lucrarea anti-PSD a fost ”demonizarea” lui Liviu Dragnea, faptul că ”unii ”deontologi” afirmă că a “tras“ în jos PSD”.

  ”Aceasta este cea mai mare capcană în care au căzut social-democrații”, afirmă George Harabagiu, ”de departe, personajul cu notorietatea cea mai mare din partid este LIVIU DRAGNEA! Altfel spus, este bunul cel mai prețios într-o campanie!”.

  Desigur, demonizarea lui Dragnea a fost arma principală anti-PSD. Actualmente lumea începe să-și dea seama de faptul că toată campania anti-Dragnea a fost doar o mutare politică, iar condamnarea lui este mai mult decât dubioasă. De partea cealaltă nu există realizări, ba chiar nimic clar, ci doar circ.

  În plus, așa cum arătam, nici liderii actuali ai PSD nu conving nici măcar propriul electorat.

  În acest context, revenirea lui Liviu Dragnea, de fapt o eventuală eliberare a sa pe baza recursului compensatoriu, schimbă radical datele problemelor.

  Adică, PNL pierde mult în față unui USR care primește din nou muniție – și nici nu s-a compromis la guvernare, dar și în fața PSD.

  Liderii PSD pot pierde funcțiile, pentru că electoratul PSD, conform datelor de audiență, este mult mai interesat de Liviu Dragnea decât de prezența neconcludentă a lui Ciolacu sau Stănescu. 

  Deci, interese sunt ca Dragnea să mai stea „ascuns”, să nu ”încălzească” electoratul în mod nedorit.

  Tematic

  Mesaj cutremurător al lui Dragnea: ”Stau de 8 luni nevinovat în pușcărie”
  Lui Dragnea i se închid căile de atac: decizie nefavorabilă a Curții de Apel București
  Răzbunarea lui Dragnea - ”Toți liderii USR au comis fapta lui, sunt penali!”
  Acum: ZIUA cea mare pentru Liviu Dragnea! Celebru avocat: ”Sunt argumente suficiente”
  Scandal monstru după alegeri, subiect – Liviu Dragnea! ”Regimul Iohannis”, acuzat!
  Teorie incendiară: eliberarea lui Dragnea, diversiune pentru a masca problemele guvernării
  În spatele atitudinii dubioase a lui Ciolacu: ”DOSAR” cu Dragnea, Servicii și… Iohannis
  Tagurile:
  PSD, George Harabagiu, Liviu Dragnea


  Știrile Zilei