22:21 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  146910

  Orban și liderii PNL ar face bine să producă un contraargument, pentru că altfel această afirmație repetată și ”plusată” va rămâne o probă indubitabilă a minciunii propagandistice liberale – surprinsă la scenă deschisă.

  BUCUREȘTI, 19 ian - putnik, Dragoș Dumitriu. Săptămâna trecută, mai mulți lideri PNL au lansat în spațiul public o afirmație – și anume că o majoritate confortabilă a românilor ar dori alegeri în două tururi de scrutin pentru primari. Cu toate astea, liberalii nu au prezentat sursa acestei ”cifre”.

  „Peste 70% dintre români doresc asta”, a spus deputatul Dan Vâlceanu, iar imediat jurnalistul Bogdan Chirieac ia solicitat ”Citaţi un sondaj anume, cine l-a făcut, dacă puteţi”. Rezultatul a fost că deputatul PNL nu a putut furniza nicio sursă, (Iată aici dialogul). 

  Peste câteva zile, chiar vicepremierul Raluca Turcan a supralicitat – 73% dintre români doresc alegeri în două tururi. Din nou, nicio sursă a acestei cifre nu a fost indicată.

  Astăzi a fost rândul lui Ludovic Orban să vină cu ”argumentul” respectiv – dar, în calitate de președinte al PNL, a plusat: 80% dintre români își doresc alegeri în două tururi de scrutin!

  Reacția PSD a fost rapidă, acuzându-l pe PSD de minciună.

  ”Premierul Orban a mai venit azi cu o minciună. Că 80% dintre cetățeni ar vrea două tururi de scrutin. Adică alegeri mai scumpe”, scriu cei de la PSD într-o postare.

  În realitate, consideră PSD, ”peste 80% dintre cetățeni se întreabă de ce Guvernul PNL spune că nu are bani de alocații pentru copii, dar găsește imediat bani pentru alegeri anticipate și pentru două tururi de scrutin!”

  În plus, social democrații se referă la afirmația lui Orban că ”#PSD îi blochează legile în Parlament”. Ori, și aici este un neadevăr: ”Păi nu a venit cu nicio lege în Parlament”, replcă PSD.

  ”Doar și-a angajat răspunderea până acum, fugind practic de orice dezbatere parlamentară - nu ai cum să respingi ceea ce nu există!”, scriu cei de la PSD.

  Cu alte cuvinte, Orban și liderii PNL ar face bine să producă un contraargument, pentru că altfel această afirmație repetată și ”plusată” va rămâne o probă indubitabilă a minciunii propagandistice liberale – surprinsă la scenă deschisă.

  Tematic

  Decizia politică a anului: Orban și Iohannis au decis alegeri anticipate!
  Viktor Orban, gata să facă un nou grup european împotriva lui Cioloș
  Orban: ”Nu putem să luăm bani din altă parte și să îi ducem spre alocații pentru copii”
  S-a confirmat: Orban a făcut mutarea decisivă, așa cum am prevăzut
  Ciolacu își pune cuvântul la bătaie – cel mai serios AVERTISMENT pentru Orban
  Din Germania, RAPORT devastator despre Guvernul Orban și activitatea de până acum
  Tagurile:
  Ludovic Orban, PNL


  Știrile Zilei