06:38 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1480261

  În perioada de dinaintea alegerilor, partidele care riscă să nu treacă pragul electoral nu mai sunt considerate atractive, motiv pentru care sunt părăsite de parlamentari -riscuri suplimentare pentru supraviețuirea lor politică. ALDE se găsește în exact această situație

  BUCUREȘTI, 20 ian - Sputnik, Marius Holdean. ALDE are deja un are semnal de alarmă scris pe frontispiciu după ce a ratat pragul la europarlamentare în 2019. Trecerea de la alianța cu PSD la susținerea Guvernului Orban, cu episodul haotic al alianței cu Pro România, nu l-a ajutat prea mult pe Tăriceanu pentru că partidul său se află în continuare sub limita de cinci la sută în sondajele de opinie.

  Iar plecarea parlamentarilor din ALDE devine o amenințare serioasă pentru viitorul partidului. Deputatul Ion Cupă a plecat săptămâna trecută de la ALDE la PMP împreună cu o parte din organizația ALDE Dolj. ALDE riscă, în aceste condiții, să piardă grupul din Camera Deputaților, pentru a doua oară în această legislatură. Doar că, dacă ALDE își pierde calitatea de partid parlamentar, atunci nu va mai avea membri în secțiile de votare în alegerile locale și parlamentare din 2020, ceea ce reprezintă un dezavantaj major în alegeri și va îngropa definitiv partidul sub pragul electoral.

  Pentru a-și reveni, Tăriceanu are nevoie să își refacă ”stocurile” de parlamentari, ceea ce și încearcă, dar, la această oră, perspectivele pe care le poate oferi prin ALDE nu sunt prea promițătoare ca să aibă succes.

  Dimpotrivă, profitând de intrarea lui Tăriceanu în zona de avarie, alte partide vânează de pe margine parlamentarii rămași la ALDE care își văd periclitate scaunele după următoarele alegeri. Departe de a atrage alți parlamentari, Tăriceanu riscă să îi piardă și pe cei pe care îi mai are!

  Tagurile:
  Călin Popescu-Tăriceanu, ALDE


  Știrile Zilei