14:02 22 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  41440

  ”E cel mai periculos joc politic de după 1989 - factura iresponsabilității va fi plătită de români, cu prețul aruncării României în haos”

  BUCUREȘTI, 20 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre cei mai titrați demnitari români, fostul ministru Mihai Fifor face un comentariu foarte dur și vine cu acuzații grave după premierul Orban a trimis la Parlament scrisoarea prin care își asumă răspunderea pe modificarea legii electorale, vizând alegerea primarilor în două tururi.

  ”Încălcând orice principiu al democrației, legea și recomandările Comisiei de la Veneția, liberalii pun la cale cea mai mare înșelătorie din ultimii 30 de ani”, acuză Fifor.

  Fifor arată că PNL vrea să pună mâna pe toată puterea din România, ”în cel mai periculos joc politic de după 1989” și asta în condițiile în care ”să nu-și respecte apoi nicio promisiune, cu cinismul care deja îi caracterizează – și cu un corolar: factura iresponsabilității lor va fi plătită de români, cu prețul aruncării României în haos”.

  Fostul ministru atrage generării unei adevărate crize prin demersul liberalilor – și pune problema costurilor și a asumării responsabilității.

  ”Pentru ca dincolo de calculele lor și de jocuri politice iresponsabile, România are nevoie de stabilitate, de predictibilitate politică și economică și, mai ales, de bună guvernare”, spune Fifor, aducând aminte că ”asta a promis PNL românilor, atunci când anatemiza orice măsură benefică pentru tara a guvernului PSD”.

  O guvernare mai bună în folosul cetățenilor și o Românie normală, promitea PNL, dar, din păcate, ”nimic din toate acestea nu par să fie priorități pentru PNL”, consideră Mihai Fifor. De fapt, spune demnitarul PSD, un singur lucru contează pentru PNL: ”acapararea puterii, indiferent de costuri și de consecințe pe termen lung”.

  ”Precedentul pe care Orban îl generează, modificând legea electorală după bunul plac, fără dezbatere în Parlament, fără consultarea celorlalți actori politici, ignorând principii democratice fundamentale, poate avea un efect greu de calculat pentru democrația din această țară”, atrage atenția Fifor.

  De fapt, acuză Fifor, nu e vorba doar de neștiință în guvernare – ci, în profunzime, lucrurile sunt mult mai complicate – ”iar resorturile care stau la baza acestui atac la democrație, nu cred că mai sunt chiar atât de greu de intuit pentru oricine își dorește să vadă ce e de văzut și să înțeleagă ce e de înțeles”.

  Adică înșelăciunea, ca armă principală în lupta pentru putere. Sau, în exemplul lui Fifor – ”Bani pentru majorarea alocațiilor nu sunt, spune Orban - dar bani pentru alegeri în două tururi sunt?”.

  Tematic

  Burse ale locurilor de muncă în state UE pentru aducerea românilor acasă
  Ultima oră: Mihai Fifor, mesaj distrugător pentru Iohannis: ”Vă puneți în mod laș”!
  Mihai Fifor trimite acasă un candidat la Cotroceni: a devenit ”penal în funcții publice”
  Mihai Fifor anunță sfârșitul carierei politice a lui Dan Barna
  Tagurile:
  Alertă, înșelătorie


  Știrile Zilei