12:19 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  89125

  Cinci deputați din grupul celor care l-au înfruntat pe Victor Ponta și au votat pentru instalarea Guvernului Orban au fost anunțați astăzi ca intrând în grupul PNL, unul singur dintre răzvrătiți aderând la PSD

  BUCUREȘTI, 20 ian - Sputnik, Marius Holdean. Cei șase deputați provenind din Pro România care au aderat la PNL sunt Daniel Constantin (ex-ALDE, ex-Pro Romania), Sorin Cîmpeanu (ex-ALDE, ex-Pro Romania), Mircea Banias (ex-ALDE, ex-Pro Romania), Liviu Balint (ex-PMP, ex-PSD, ex-Pro Romania) și Damian Florea (ex-ALDE, ex-PSD, ex-Pro România). Tot astăzi Remus Borza, deputatul care a fost când în PSD, când în Forța Națională, încercând să coaguleze un partiduleț pe care să îl atașeze de PSD în timpul guvernării Dăncilă, a trecut tot la PNL.

  Din grupul răzvrătiților care l-au contrazis pe Ponta, Emilia Meiroșu (ex-PSD, ex-Pro România) a trecut înapoi la PSD.

  Dintre cei care au părăsit Pro România, și fostul premier Mihai Tudose a trecut la PSD după războiul la scenă deschisă cu Ponta, doar că el este europarlamentar.

  Pro România se află într-o situație dificilă după aceste plecări care nu se reduc la parlamentari, ci și la organizațiile și oamenii aduși de acești parlamentari în partid, unii dintre ei fiind chiar membri fondatori ai partidului (cum e Daniel Constantin sau Sorin Cîmpeanu).

  Este interesant de urmărit care dintre membrii Pro România importanți vor primi funcții într-un viitor guvern liberal, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu fiind foști miniștri în guvernul Victor Ponta și având aspirații ministeriale.

  Tematic

  Pro România la răscruce: Mihai Tudose și-a dat demisia din partid!
  Pro România devine partid ecologist? Ponta cere dezbateri despre mediu în România
  Parlamentarii Pro România care trec la PNL
  Adio, Ponta! Greii Pro România s-ar putea reîntoarce la PSD
  Pro România bate palma cu PSD în Parlament și caută soluții pentru viitoarele alegeri
  Tagurile:
  PNL, Pro România

  Știrile Zilei