08:39 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  19650

  Președintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat astăzi că sunt șanse bune să existe 7-8 voturi în plus astfel încât guvernul să fie demis și să fie declanșată procedura pentru anticipate.

  BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik, Marius Holdean. Liderul UDMR a făcut astăzi la RFI declarații cu bătaie lungă, anunțând posibilitatea ca moțiunea de cenzură să aibă succes. În plus, Hunor a îndemnat partidele care doresc într-adevăr alegeri parlamentare anticipate să susțină moțiunea de cenzură, sugestia fiind făcută pentru USR.

  ”Eu în acest moment pot să garantez voturile noastre, despre alte voturi nu pot vorbi, dar eu cred că sunt șanse foarte bune să existe încă șapte-opt voturi, ca să avem 233 de voturi și atunci sigur, deschidem procedura constituțională spre anticipate”, a declarat Hunor.

  Liderul UDMR a mai spus că cei care nu sunt de acord nici cu forma, nici cu fondul intervenției Guvernului cu mai puțin de șase luni înainte de alegerea primarilor, alegerile locale, sunt obligați să susțină o moțiune de cenzură, fiindcă nu există altă posibilitate de a bloca intrarea în vigoare a acestui proiect de lege.

  Pentru UDMR blocarea alegerii primarilor în două tururi de scrutin este esențială pentru a-și salva primăriile unde reprezentanții formațiunii câștigă ușor din primul tur, dar ar pierde alegerile în cazul în care alegerile locale s-ar desfășura în două tururi de scrutin.  Știrile Zilei