08:11 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  253591

  "Împrumuturile peneliste sunt mai 'bune' pentru România?", întreabă fostul ministru Eugen Teodorovici ca reacție la împrumutarea de către Florin Cîțu a 3 miliarde de euro de pe piețele externe.

  BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik, Marius Holdean. Eugen Teodorovici îl critică dur pe actualul ministru, Florin Cîțu, care a împrumutat doar într-o zi 3 miliarde de euro de pe pieţele externe, în prima emisiune de obligaţiuni denominate în euro din 2020.

  "Cîțu vrea să ne arate că poate. Că poate să împrumute mult, mult mai mult - doar ieri 3 miliarde de euro şi doar în două luni 7 miliarde de euro!!! Să ne confirme că este doar un impostor ajuns ministru, că este un diletant atât în ale finanţelor, cât şi în ale politicii. Că ignoranţa sa atrage ghinionul, dar nu numai pentru el, ci pentru noi toţi, chiar şi pentru cei care l-au promovat!”, scrie Teodorovici pe contul său de socializare.

  Teodorovici amintește atacurile lansate de Cîțu la adresa Guvernului PSD pentru împrumuturile făcute în acea perioadă:

  ”Striga atunci, ceea ce nici el nu credea, că este un atac asupra sistemului financiar-bancar, că avem costurile unei ţări cu rating JUNK, că habarnism, că tupeu şi tot aşa… Ba, mai mult, oferea şi lecţii de succes despre cum nu trebuie să ai nevoie să te împrumuţi sau despre cum trebuie să te împrumuţi la dobânzile la care se împrumută Germania”, mai scrie Teodorovici despre trecutul recent al actualului ministru de Finanțe.

  De unde și întrebarea lui Teodorovici: împrumuturile peneliste sunt mai “bune” pentru România? Un lucru e clar, potrivit fostului ministru: ”suntem conduși prost, ţara este guvernată şi mai prost sau, mai bine spus, nu este guvernată și... asta ne ocupă tot timpul”.

  Acesta este ultimul schimb de replici între Teodorovici și Cîțu, cei doi având o istorie lungă a contrelor și criticilor reciproce.

  Tematic

  Zamfir îl atacă frontal pe Cîțu: ”Globalistul urăște oamenii normali și iubește băncile”
  Firea declară război total lui Cîțu și ”căpușelor” PNL: ”Va fi cutremur politic!”
  Zamfir îl provoacă pe Cîțu: sume uriașe, ”bani mânjiți”, acuzații grave - fără replică!
  Tagurile:
  Ministru, impostori, Florin Cîţu, Eugen Teodorovici


  Știrile Zilei