00:29 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  15520

  După ce alegerea lui Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului a fost declarată neconstituțională, partidele au început să își caute candidați și să își facă scenarii pentru a doua funcție în statul român.

  BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik, Marius Holdean. Luptă mare pentru postul de președinte al Senatului care va deveni în curând liber după decizia de astăzi a CCR. Liberalii au anunțat-o deja pe Alina Gorghiu drept candidat al PNL, dar șansele sunt mici pentru că PSD are majoritatea la Senat.

  În jurul Alinei Gorghiu se vor comasa și celelalte partide care susțin PNL la guvernare, adică PMP, ALDE și USR.

  PSD, pe de altă parte, își caută un candidat propriu care pleacă din pole position pentru că are, teoretic, voturile asigurate de majoritatea din Senat. Deși o posibilitate era susținerea lui Meleșcanu din partea PSD, există puține șanse ca actuala conducere a partidului să mai meargă pe mâna cuiva care nici măcar nu e în PSD. Cum PSD nu mai are funcții la guvernare, posibilitatea de a pune mâna și pe a doua funcție în stat și de a avea astfel ambii președinți ai camerelor Parlamentului presupune ca propunerea partidului să fie una serioasă și cu greutate.

  Deocamdată se încălzesc pe marginea terenului Titus Corlățean și Robert Cazanciuc, dar lista e departe de a fi încheiată.

  ”PSD a luat act de decizia de astăzi a Curții Constituționale a României privitoare la procedura de numire a senatorului Teodor Meleșcanu în funcția de Președinte al Senatului României. PSD va veni cu o propunere pentru funcția de Președinte al Senatului după consultarea în forurile de conducere ale partidului”, a fost comunicatul laconic trimis astăzi de PSD care vrea să indice că lucrurile vor fi pregătite minuțios pentru a spori șansele unei candidaturi social-democrate.

  Tematic

  Automobilul de lux Aurus Senat, prezentat la Forumul Economic Internațional 2019
  Isărescu refuză să explice la Senat cum stă treaba cu “cele 8 bănci”
  Demnitarii și magistrații români vor avea liber la pistoale - Vot în Senat
  Bătălia de la Senat anunță lupta pentru dărâmarea Guvernului
  Pensionare personal medico-sanitar: modificări importante, adoptate de Senat
  Românii ar putea avea o nouă pensie. Legea, la Senat
  Tagurile:
  partide, Senat, Candidați


  Știrile Zilei