17:07 22 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1233341

  Klaus Iohannis nu mai e ce-a fost: președintele a fost huiduit și fluierat la scenă deschisă la Iași chiar în timp ce ataca PSD în discursul său.

  BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik, Marius Holdean. Klaus Iohannis a avut parte de o premieră în cariera sa de președinte: fost huiduit și fluierat astăzi, la Iași, de mai multe ori, în timp ce își ținea discursul cu ocazia Zilei de 24 Ianuarie.

  Curios e faptul că huiduielile s-au întețit atunci când șeful statului a atacat iarăși PSD, dar momente de protest au avut loc și în alte momente ale discursului. Klaus Iohannis a reacționat zâmbind la huiduieli și și-a încetinit discursul, dar nu s-a oprit.

  De altfel, încă de la sosire, Klaus Iohannis a fost întâmpinat cu pancarte. Unii dintre participanți au afișat mesaje precum "Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea", "Aţi intrat în horă, marcaţi banul pentru Moldova", "Faceţi drumuri şi spitale, tăiaţi pensiile speciale", "Hora la Iaşi, banii la Bucureşti".

  Președintele a comentat ulterior situația cu care s-a confruntat în timpul discursului, spunând că nu l-a deranjat că a fost huiduit și fluierat.

  „Nu m-a deranjat. Fiecare român are dreptul la opinia lui. Este foarte trist că Moldova a rămas puțin în urma, vom rezolva o mare parte din probleme”, a promis șeful statului.

  Președintele Iohannis era obișnuit ca, în timpul rarelor sale apariții publice, să fie primit cu entuziasm și ovații. De această dată însă, situația s-a schimbat radical, ceea ce arată că, din momentul în care Iohannis controlează și guvernarea, imaginea sa nu mai este de neatins, iar gafele Guvernului încep să îi afecteze popularitatea.

  Tematic

  Guvernul PNL-Iohannis, urechiat pe plan internațional de un important lider european
  Putin și Iohannis, la același eveniment de importanță mondială
  Predoiu, discuții cu Iohannis despre șefii Parchetelor
  Acum: Iohannis a răspuns dacă va accepta o majoritate PSD – deci un guvern PSD
  PSD, reacție rapidă după decizia lui Orban – NU intră în jocul PNL - Iohannis
  Cum condiționează Iohannis relațiile României cu Moldova de interesele sale politice
  Iohannis s-a întâlnit cu președintele israelian Reuven Rivlin - despre ce au discutat
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Iași


  Știrile Zilei