08:26 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  46913

  O numire controversată într-una dintre cel mai importante funcții ale Executivului – premierul a numit un om care a fost apropiat de Traian Băsescu.

  BUCUREȘTI, 27 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp a venit o veste de la Guvern – prin decizie, premierul Orban l-a numit în funcția de şef al Corpului de control al prim-ministrului pe Daniel Dragoş Tănăsoiu.

  Tănăsoiu îl înlocuiește pe Constantin Robu, numit şef al Corpului de control al prim-ministrului în ianuarie 2018 de către premierul Viorica Dăncilă. Decizia de eliberare din funcție a fost emisă tot azi de premierul Orban.

  Daniel Dragoş Tănăsoiu a fost consilier general în ultimul mandat de primar al Capitalei al lui Traian Băsescu – funcție pentru care viitorul președinte își alegea oamenii ”pe sprânceană”. Adică erau oameni siguri, gata de orice le cerea Băsescu.

  Ulterior, Tănăsoiu trece la Tăriceanu – și îl regăsim în anturajul lui Orban, în 2008, la Ministerul Transporturilor – adică funcția din care actualul premier a gestionat afaceri care s-au lăsat cu dosare – cum ar fi misterioasa afacere Transalpina – făcută cu controversatul Nelu Iordache.

  Daniel Dragoş Tănăsoiu a fost şeful Direcţiei de Privatizare – iar temporar a fost numit secretar general al Ministerului Transporturilor. Adică un om care cunoștea toate ”șmecheriile” – sau proiectele - ministerului… și ale ministrului Orban.

  Vom reveni.

  Tagurile:
  funcție, numire, Ludovic Orban, Traian Băsescu


  Știrile Zilei