03:32 29 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  599170

  ”Toți cei care ați semnat protocoale, ați votat hotărâri CSAT prin care ați legiferat, intruzionând în viețile oamenilor și ați transformat drepturile și libertățile fundamentale 'într-un lux teoretic', trebuia să fiți aruncați 'la groapa istoriei'...”

  BUCUREȘTI, 28 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Judecătoarea Mădălina Afrăsinie, președintele Secției a VI-a Civilă de la Tribunalul București a avut, în timp multe intervenții care au surprins prin profunzime, curaj, deschidere și originalitate.

  Acum puțin timp, judecătoarea a publicat un text pe pagina sa de Facebook, revoltată de o carte scrisă ce generalul Florian Coldea. De fapt, revoltată de contradicția dintre cele enunțate în carte și activitatea celui mai cunoscut om de informații al momentului.

  Cartea generalului nu e chiar nouă, a apărut în 2018, și se numește “Despre serviciile de Intelligence. Gânduri, perspective, opinii. Pledoarie pentru încredere”. Ei bine, tocmai cuvântul ”încredere” a revoltat-o pe judecătoare.

  ”Titlul acestei cărți îmi jignește inteligența... din acest motiv nu o voi cumpăra!”, scrie judecătoarea.

  Argumentele judecătoarei se referă la marea problemă a lui Florian Coldea – perioada „Binomului” și a ”protocoalelor”, declarate neconstituționale și acuzate că susțineau para-legic „Sistemul”.

  ”Să vorbești despre încredere, în condițiile în care și dumneavoastră, fiind alături de statul de drept(i), parte din acest serviciu de informații l-ați transformat în serviciu de poliție politică, arată nu doar tupeu ci și faptul că jurământul dumneavoastră (al celor care ați făcut/faceți parte din acest stat abuziv), cu mâna pe Constituție, este o gluma proastă!”, scrie Mădălina Afrăsinie.

  Printscreen Facebook Mădălina Elena Dârdeci
  Dragoș Dumitriu/Printscreen Facebook Mădălina Elena Dârdeci
  Printscreen Facebook Mădălina Elena Dârdeci

  Iar judecătoarea emite o opinie personală  - ca o ”sentință” dură - la adresa lui Coldea și a celor care au semnat protocoalele.

  ”Din punctul meu de vedere toți cei care ați semnat protocoale, ați votat hotărâri CSAT prin care ați legiferat, intruzionând în viețile oamenilor și ați transformat drepturile și libertățile fundamentale 'într-un lux teoretic', trebuia să fiți aruncați 'la groapa istoriei'...'nu să vă cocoțați' în funcții de decizie!”, scrie dur judecătoarea.

  Dar, poate cea mai gravă parte din text este concluzia – care se referă la România, o țară care a pierdut din cauza… generalului!

  ”România a pierdut de mult 'războiul' care i-ar fi asigurat progresul... din acest motiv suntem unde suntem acum: noi, jos, trudind pentru voi... voi, cei care faceți jocurile altora!”, scrie judecătoarea, încheind cu cea mai radicală caracterizare: ”Iudelor!”.

  Tematic

  Momente grele pentru generalul Florian Coldea, probleme grave!
  Florian Coldea, prezență surprinzătoare alături de un mare om de cultură!
  ”Nucleară” în scandalul Caracal: Florian Coldea ar avea o legătură cu cazul
  Tagurile:
  Florian Coldea


  Știrile Zilei