00:43 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  68626

  Soluția pare logică politic – dar extrem de greu de realizat din punct de vedere al bunei organizări a secțiilor și al numărătorii.

  BUCUREȘTI, 29 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Vicepremierul Raluca Turcan a surprins aseară declarând, chiar înainte de asumarea răspunderii pe modificarea legii electorale, că Guvernul vor fi alegeri anticipate și a precizat și perioada în care vor fi!

   ”Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu - va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate”, a spus Turcan, comentând ulterior -  ”Dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri”.

  Și, atenție la precizarea experimentatei politiciene: ”Nu intenţionăm să le punem chiar în aceeaşi zi, ci la o diferenţă fie de o zi, fie de maximum o săptămână”.

  Soluția pare logică politic – dar extrem de greu de realizat din punct de vedere al bunei organizări a secțiilor și al numărătorii – ar însemna un efort foarte mare. Dar, cum se va ajunge la anticipate?

  ”Dacă această moţiune va trece şi vom ajunge la situaţia declanşării alegerilor anticipate, care presupun respingerea în Parlament a două Guverne consecutive, PNL va susţine alegerile anticipate, deci nu vom susţine învestirea următoarelor două Guverne”, a explicat Raluca Turcan, care a precizat că ”moţiunea PSD este exclus să o votăm”.

  În plus, aseară, la B1TV, Raluca Turcan a menținut declarația că, indiferent de ceea ce se va întâmpla, Ludovic Orban va fi în continuare desemnat premier.

  Tematic

  Viorica Dăncilă intervine revoltată – lecție pentru Raluca Turcan și Violeta Alexandru!
  Disperare: Raluca Turcan – amenințare uluitoare la adresa Parlamentului!
  Pensionare profesori: anunțul vicepremierului Turcan, schimbare importantă
  Raluca Turcan, încercare disperată de a introduce în Bugetul 2020 ”nutrețul pentru proști”
  Salarii profesori: Raluca Turcan, anunțul momentului
  Tagurile:
  Raluca Turcan, Alegeri


  Știrile Zilei