06:37 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  282105

  Președintele României a explicat care sunt urgențele din sistemul de Învățământ, afirmând că este vorba despre educația antepreșcolară și introducerea unei specializări distincte pentru pregătirea profesorilor.

  BUCUREȘTI, 29 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Klaus Iohannis a declarat, la conferința la care lansează patru documente de politică publică realizate de OECD, că rezultatele PISA reprezintă unul dintre argumentele de netăgăduit pentru urgența soluțiilor rapide și temeinice.

  Liderul de la Cotroceni a avertizat că în categoria chestiunilor pe care nu le mai putem amâna este introducerea unei specializări distincte privind pregătirea cadrelor didactice, informează edupedu.ro.

  “Tot în categoria chestiunilor pe care nu le mai putem amâna este introducerea unei specializări distincte privind pregătirea cadrelor didactice, în condițiile în care România se află printre puținele țări cărora le lipsește o astfel de ramură în sistemul de educație. Câteva urme de metodică și pedagogie și un nivel redus de practică nu pot substitui o educație direcționată strict către formarea profesorilor”, a declarat Iohannis.

  Acesta a precizat că profesia didactică nu este și nu trebuie să fie o alternativă secundară pentru absolvenții de facultate, ci o alegere principală.

  Mai mult, șeful statului a explicat că toate problemele din educație nu se pot rezolva peste noapte, indiferent cât de mult ne-am dori acest lucru.

  În opinia sa, trebuie să mai admitem că unele forme de educație sunt cvasi inexistente sau subreprezentate în România. Spre exemplu, educația ante preșcolară este inexistentă sau grav subdimensionată în foarte multe localități din România. De asemenea, în aproape toată Uniunea Europeană sunt create condiții pentru ca părinții să poată reveni la parcursul lor profesional, pe când, în România, reîntoarcerea la muncă presupune, de multe ori, greutăți suplimentare în a găsi loc în creșe. Evident, de aici derivă o serie de probleme sociale cu impact major în viața familiilor din România.

  Precizăm că Iohannis a făcut declarații în cadrul conferinței “România Educată – politici publice și coordonarea surselor de finanțare”, organizată de administrația prezidențială la inițiativa președintelui.

  Tematic

  Anisie, ministrul propus la MEN, măsuri pentru dascăli. Una, din mandatul E. Andronescu
  Mâine, zi „de foc" pentru aproape 9000 de dascăli - educatoarele sunt majoritare
  Celebru om de afaceri: ”Finanțarea la NEGRU a campaniei lui Iohannis”, Orban și ce ”FIRME”
  Ministrul interimar al Educației, propunere șoc pentru dascăli. Vor lua foc!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Dascăli


  Știrile Zilei