03:53 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  6817160

  ”Tragerea asta de timp la disperare din partea Puterii, au reuşit să îi enerveze chiar şi pe ai lor, aşa că rezultatul a fost zdrobitor”

  BUCUREȘTI, 30 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum s-a anunțat, PSD, prin senatorul Titus Corlățean, a avertizat că va fi sesizată Comisia de la Veneţia cu privire angajarea răspunderii Guvernului pe schimbarea legii electorale - alegerile în două tururi la primari.

  În acest sens Corlăţean a obținut o victorie clară – ”Am câştigat cu 26-3 votul în Comisia de monitorizare a APCE” şi, în acest context, ”Comisia de la Veneția va fi sesizată oficial”, a declarat Titus Corlăţean pentru DC NEWS

  Fostul ministru de Externe subliniază că a observat o anumită disperare a USR și PNL, care ”au reuşit să îi enerveze chiar şi pe ai lor”, ceea ce se vede în scorul din Comisia de monitorizare.

  ”Doar senatorul Viorel Badea, de la PNL şi deputatul Iulian Bulai de la USR au pledat contra, ei fiind susţinuţi de PPE şi parţial de ALDE. Eu am fost susţinut de SOC şi de toate celelalte grupuri politice”, a spus Corlățean, completând că ”au reuşit să îi enerveze chiar şi pe ai lor, aşa că rezultatul a fost zdrobitor”.

  Titus Corlățean dezvăluie că ”nici nu se cunoaşte textul proiectului de lege, este ceva neclar, şi să aşteptăm până va fi legea adoptată – textul este deja depus la Parlament, l-am transmis la comisia de monitorizare”.

  ”Sesizarea Comisiei de la Veneţia se face în timp util, înainte de intrarea în vigoare a unei legi, pentru că apoi ar fi prea târziu - este o procedură standard aici la Consiliul Europei”, a precizat Corlățean.

  Din acest motiv ”tragerea asta de timp la disperare din partea Puterii, care beneficiază de sprijinul partidelor europene care patronează PNL şi USR, adică PPE şi ALDE, este o chestiune absolut ruşinoasă şi arată caracterul duplicitar al acestor oameni şi acestor partide”, a conchis Titus Corlăţean.

  Tematic

  Titus Corlățean: ”Sunt mulțumit că i-am spus lui Iohannis că e un iepure fricos!”
  Titus Corlățean, acțiune esențială pentru situația României, cu bătaie lungă!
  Ministrul Aurescu a jignit grav România – ar trebui chemat de Titus Corlățean!
  Tagurile:
  Comisia de la Veneția, PSD, victorie, Titus Corlățeanu

  Știrile Zilei