07:59 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  4694101

  Instituția europeană tratează cu toată seriozitatea sesizarea PSD cu privire la încălcarea ”Codului bunelor practici în materie electorală”.

  BUCUREȘTI, 31 ian  -Sputnik, Evan Răutu. Comisia de la Veneția a transmis un răspuns prin care confirmă că situația din România va fi analizată cu toată seriozitatea. 

  În plus, președintele Comisiei, Gianni Buquicchio, mulțumește PSD pentru că a atras atenția asupra aspectelor care vizează legislația electorală.

  ”Vă mulțumesc pentru informațiile oferite cu privire la modificările propuse în privința legislației electorale din România”, transmite Gianni Buquicchio. ”După cum știți, Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a solicitat o opinie asupra modificărilor vizate asupra legislației electorale”.

  Desigur, Gianni Buquicchio nu poate exprima o opinie și nici nu poate da un răspuns.

  ”În calitate de președinte al Comisiei de la Veneția, nu mă voi pronunța asupra fondului înainte de adoptarea unei opinii oficiale”, transmite Gianni Buquicchio.

  Reamintim că, în urma demersurilor senatorului Titus Corlățean, Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a decis, cu o largă majoritate, 26 voturi ”Pentru" și doar 3 „Împotrivă", să sesizeze Comisia de la Veneția pentru a analiza situația din România cu privire la intenția (Guvernului) PNL de a modifica legislația electorală cu mai puțin de un an înainte de alegeri.

  Conform ”Codului bunelor practici în materie electorală” elaborat de Comisia de la Veneția - „elementele fundamentale ale dreptului electoral și în special sistemul electoral propriu-zis (adică inclusiv numărul de tururi de scrutin și modul de atribuire a mandatelor) (...) nu ar trebui să poată fi amendate cu mai puțin de un an înainte de alegeri”, atrage atenția agenția DC News

  Tematic

  PSD s-a ținut de cuvânt: moțiunea de cenzură, depusă la Parlament
  Tăriceanu, reacție șoc pentru PSD! Analist: ”E o mare gafă, se va interpreta ca o trădare”
  Planul secret al lui Ponta: de ce nu vrea alianță cu PSD la locale
  Cel mai bun prieten al Olguței, ales PREȘEDINTE în PSD: ”Nu e de glumă cu el!”
  Codrin, REVOLTĂ la declarația lui Ciolacu, REACȚII RADICALE al susținătorilor PSD!
  Șocant! Dan Barna regretă PSD și spune că era mai bun ca PNL
  Tagurile:
  Guvern, PSD, Comisia de la Veneția


  Știrile Zilei