03:41 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  77370

  PSD: ”Există o linie roşie peste care nu se poate trece şi că modificarea legilor electorale cu atât de puţin timp înainte de alegeri este un abuz de democraţie”

  BUCUREȘTI, 3 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Moțiunea de cenzură inițiată de PSD a fost citită în plenul Parlamentului. Moţiunea a fost depusă ca reacție la angajarea răspunderii Guvernului pe modificarea Legii electorale – cu proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

  În fața a 287 parlamentari, deputatul PSD Daniel Suciu a citit documentul intitulat ”Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti”, semnat de 208 membri ai Parlamentului.

  Din textul Moțiunii reținem câteva idei – dar și ideea de bază: ”Cu fiecare angajare de răspundere, ordonanţă după ordonanţă, Guvernul PNL vrea să demonstreze tuturor că este groparul democraţiei româneşti!”.

  -”există o linie roşie peste care nu se poate trece şi că modificarea legilor electorale cu atât de puţin timp înainte de alegeri este un abuz de democraţie”;

  -”aţi călcat în picioare normele constituţionale şi aţi trecut cu tancul peste standardele europene doar pentru a vă satisface setea electorală de putere”;

  -CCR a confirmat, prin cele două decizii din 29 ianuarie 2020, că ”este un abuz de putere să vii cu angajări de răspundere pe proiecte aflate deja în procedură parlamentară”.

  -PNL încalcă grav Legea fundamentală, ”aţi deschis o cutie a Pandorei care poate avea repercusiuni tragice pe viitor asupra tuturor românilor”.

  -”nu poţi să fii la putere şi să modifici legea electorală din interes conjunctural, cu câteva luni înainte de alegeri, pentru a-ţi crea un avantaj propriu”

  -este un abuz de putere ”evident, care încalcă în mod flagrant Constituţia României şi standardele de bună practică definite de Comisia de la Veneţia şi împărtăşite de toate statele membre ale Uniunii Europene”.

  Tematic

  NUCLEARA: S-a schimbat intenția PSD chiar înaintea Moțiunii?! Ciolacu, mesaj surprinzător!
  NUCLEARA în PSD: Teodorovici, atac radical la Ciolacu: ”Ori el, ori eu!”. Codrin intervine
  Comisia de la Veneția, răspuns FERM la sesizarea PSD contra Guvernului
  Guvernul Sandu riscă să cadă: Socialiștii au înaintat în Parlament o moțiune de cenzură
  Scandal monstru declanșat de Orban chiar de Sărbători! Se impune moțiune de cenzură!
  Tagurile:
  Moțiune de cenzură, PSD

  Știrile Zilei