04:53 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5710

  Teodor Meleșcanu și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului după ce anunțase tot astăzi că nu își dă demisia până nu este publicată decizia CCR.

  BUCUREȘTI, 3 feb - Sputnik, Marius Holdean. Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, și-a anunțat astăzi, în plen, demisia din funcție după ce judecătorii CCR au decis că numirea sa în funcție a fost neconstituțională. Deși amânase momentul demisiei, invocând că decizia CCR încă nu a fost publicată, în cele din urmă Meleșcanu nu s-a mai agățat de funcție și a demisionat.

  Ședința a fost suspendată pentru ca noul Biroul Permanent să se reunească. PSD îl susține ca interimar la șefia Senatului pe Titus Corlățean, acesta preluând de altfel și conducerea interimară a Senatului.

  Curtea Constituţională a României a admis, pe 22 ianuarie, sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, stabilind că este neconstituţională.

  Decizia CCR a fost luată în urma sesizării parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului. De precizat este că judecătorii constituționali au amânat de șase ori decizia în acest caz, sesizarea fiind depusă din septembrie 2019.

  Marcel Ciolacu a anunțat în mod oficial la sfârșitul săptămânii că Titus Corlățean este propunerea Comitetului Executiv PSD pentru președinția interimară a Senatului. PNL o susține pentru șefia Senatului pe Alina Gorghiu, iar USR îl susține pentru ocuparea celei de-a doua funcții în stat pe Vlad Alexandrescu.

  Tematic

  Meleșcanu anunță că va demisiona
  Meleșcanu îi răspunde dur lui Tăriceanu: ALDE continuă cu PSD sau dispare!
  Meleșcanu îi ia partidul lui Tăriceanu și intră la guvernare
  Meleșcanu despre Tăriceanu:”E un expirat politic, o umbră disperată care tremură de frică”
  Meleșcanu pare terminat! Un nou episod din nebunia acuzațiilor din ”surse americane”
  Tagurile:
  Senat, Teodor Meleșcanu

  Știrile Zilei