05:01 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  2332170

  Sub conducerea lui Titus Corlățean, Senatul a adoptat o lege de respingere care lovește puternic în politica anunțată de Guvern

  BUCUREȘTI, 3 feb - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, plenul Senatului a adoptat o lege de respingere a Ordonanței de Urgență care amână intrarea în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii.

  A fost prima ședință după demisia lui Teodor Meleșcanu – și o intrare în scenă a posibilului nou președinte al Senatului –Titus Corlățean, propus de CExN al PSD.

  Sub conducerea lui Corlățean, la această lege importantă au fost 94 de voturi pentru respingerea OUG si 14 voturi contra. Deci, o lovitură care pune în pericol strategia Guvernului, care intenționa să amâne dublarea alocațiilor copiilor pentru 1 august.

  Cu alte cuvinte, dacă legea de respingere e aprobată de Camera Deputaților, for decizional, PNL va fi în șah total… imediat! Trebuie să pună în aplicare dublarea în termen scurt, înainte de alegerile locale și de eventuale alegeri anticipate!

  Efortul bugetar este de circa 6,6 miliarde lei, iar guvernul liberal a spus ca nu sunt bani la buget pentru acest demers acum.  

  ”Se proroga intrarea în vigoare a art. I pct.l din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgenta a Guvemului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 22 din 14 ianuarie 2020, pana la data de 1 august 2020”, se arată în OUG care a fost respinsă în Senat, transmite „Știri pe surse”. 

  Tematic

  Titus Corlățean: ”Sunt mulțumit că i-am spus lui Iohannis că e un iepure fricos!”
  Titus Corlățean, lecție de demnitate: ”Ajunge, ori facem, ori nu!”
  Corlățean, decizie oficială: ”Orban convocat, acuzația de trădare s-ar putea justifica”
  Corlățean, lovitură teribilă contra Guvernului, chiar prin Consiliul Europei
  Titus Corlățean, acțiune esențială pentru situația României, cu bătaie lungă!
  Tagurile:
  Titus Corlățeanu, Guvern

  Știrile Zilei