18:07 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  8711

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, a propus astăzi în ședința Guvernului introducerea pe ordinea suplimentară de zi a Executivului a unei ordonanțe de urgență privind schimbarea legislației privind alegerile parlamentare

  BUCUREȘTI, 4 feb - Sputnik, Marius Holdean. Premierul a aprobat propunerea ministrului de Interne care lămurește modalitatea de organizare a anticipatelor, plus că prevede creșterea numărului de parlamentari de Diaspora de la 2 la 4 senatori și de la 4 la 8 deputați. De asemenea, și la parlamentare se va vota timp de 3 zile în Diaspora, la fel ca la europarlamentare și prezidențiale.

  Orban a anunțat în ședința de Guvern că s-ar putea ca Executivul să fie demis:

  "Mâine se dezbate moțiunea de cenzură, așa au anunțat inițiatorii ei, deși văd că ei au fugit astăzi de la BPR- uri. Or, noi trebuie să ne facem datoria și să rezolvăm toate chestiunile care au rol de urgență. Am decis să face o ședință pentru a rezolva probleme urgente, în caz că în perioada următoare nu vom mai putea da ordonanțe de urgență", a declarat Orban.

  Între timp, s-a stabilit ca ședința Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului să aibă loc la ora 17. Data votului pentru moțiunea de cenzură se va stabili în cadrul Birourilor Permanente reunite de astăzi, iar PSD vrea ca votul pe moțiunea de cenzură să aibă loc miercuri, la ora 12:00.

  Tematic

  Guvernul Orban se pregătește de anticipate
  Orban prezice zile grele pentru PNL: Nu știu ce se va întâmpla
  Ludovic Orban anunță deschis că PNL va încălca FLAGRANT legea! PSD tace mâlc!
  Înainte de moțiune, Orban împinge la adoptare OUG-ul pentru spitalele private
  ”Mr. Bean” Orban – GAFĂ de zile mari, l-a atins pe Iohannis… unde-l doare!
  Tagurile:
  alegeri, Ludovic Orban


  Știrile Zilei