04:51 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  1245130

  Acum puțin timp, un lider politic a transmis un mesaj dur și a bătut palma cu Marcel Ciolacu - o confirmare că va vota pentru căderea Guvernului Orban

  BUCUREȘTI, 4 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. O luare de poziție de ultimă oră vine să confirme că guvernul PNL este ca și căzut. După cum am anunțat, pe hârtie PSD și UDMR au 232 de voturi – față de 233 necesare pentru trecerea moțiunii. 202 voturi vin de la PSD, 30 de la UDMR.

  Ei bine, acum puțin timp, președintele Pro România, Victor Ponta a transmis un mesaj dur, care vine ca o confirmare că va vota pentru căderea Guvernului Orban – fără a se alătura demersului așa cum l-a formulat PSD.

  ”Așa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație - este un Guvern care trebuie pedepsit; în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct!”, a scris Ponta pe Facebook.

  Desigur, Ponta se referă la OUG pe Sănătate, care ar duce nu doar la o controversată ”privatizare” a domeniului – dar și o restricționare indirectă a accesului la servicii pentru cei cu mijloace de trai modeste.

  În plus, la scurt timp după postarea lui Ponta, jurnalistul Radu Tudor a făcut un anunț, avându-l lângă el pe Felix Rache, mâna dreaptă a lui Ponta:

  ”Marcel Ciolacu și Victor Ponta au bătut palma”, a anunțat Radu Tudor – ceea ce înseamnă că situația e clară: PSD, UDMR și Pro România au majoritatea în Parlament, Guvernul Orban-PNL-Iohannis e ca și căzut. 

  Tematic

  Orban e gata de anticipate și i-a pregătit și pe miniștri!
  Guvernul Orban se pregătește de anticipate
  ”Mr. Bean” Orban – GAFĂ de zile mari, l-a atins pe Iohannis… unde-l doare!
  Înainte de moțiune, Orban împinge la adoptare OUG-ul pentru spitalele private
  Guvernul Orban, provocare totală: s-a publicat cel mai controversat proiect pe Justiție
  Tagurile:
  Guvern, Ludovic Orban

  Știrile Zilei