21:18 30 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  528 0 0

  Declarații interesante ale ministrului Educației și Cercetării la finalul ședinței de Guvern de marți seară, demnitarul declarând că a propus trei măsuri pentru sistemul de educație.

  BUCUREȘTI, 5 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Măsurile despre care a vorbit Anisie se referă la decontarea navetei elevilor, la extinderea programului ”Masa caldă”, precum și la stabilirea costului standard pentru unitățile de învățământ preuniversitar.

  Prima ordonanţă de urgenţă este de modificare a art. 84 alin. 3 din Legea Educaţiei Naţionale.

  ”În felul acesta se armonizează legislaţia privind naveta elevilor, decontarea acestei navete, având în vedere faptul că decizia Curţii Constituţionale prevedea modificarea acestui articol, şi anume, se referă la sintagma ”decontării pe bază de abonament”. Această modificare pe care, în seara aceasta, am realizat-o este un prim pas pentru deblocarea decontării navetei elevilor”, a explicat ministrul Educației și Cercetării.

  Demnitarul a precizat că această Ordonanță de Urgență va fi urmată de o Hotărâre de Guvern prin care se va stabili modul în care se va face decontarea navetei elevilor.

  Potrivit ministrului Educaţiei, această ordonanţă de urgenţă creează premisele pentru remedierea efectelor negative generate de Ordonanţa 51.

  O a doua Ordonanţă de Urgenţă prezentată Guvernului de către ministrul Educaţiei este cea privind programul-pilot pentru acordarea unui suport alimentar preşcolarilor şi elevilor din învăţământul preuniversitar de stat. Mai exact, este vorba despre extinderea programului la peste 65.000 de copii.

  A treia măsură este cea referitoare la stabilirea costului standard prin hotărâre de guvern, cost standard atât pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, cât şi pentru unităţile de învăţământ particular şi confesional.

  Monica Anisie a mai anunțat că tot în acest an se vor majora și salariile cadrelor didactice.

  Tematic

  Decizii cheie în Educație – Anisie și noile planuri-cadru. REDUCEREA numărului de ore
  Anisie, întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale: legătura cu bac 2020
  Miza inspecției Monicăi Anisie în Ialomița, dezvăluită de un jurnalist
  Salariile profesorilor în 2020: anunțul ministrului Anisie
  Cristoiu despre Monica Anisie: ”Are o problemă, are tot felul de inițiative”
  Simulare bac 2020: Anisie a semnat ordinul privind calendarul probelor
  Salariile profesorilor 2020: anunțul ministrului Monica Anisie
  Tagurile:
  Ședință, Guvern, Monica Anisie


  Știrile Zilei