05:03 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  34450

  La câteva ore după ”strategia” prezentată de Năstase, fondatorul PSD este contrazis de actualul lider al PSD, Marcel Ciolacu!

  BUCUREȘTI, 6 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un articol publicat aseară pe blogul personal, fondatorul PSD, Adrian Năstase, atrage atenți asupra principalului aspect apărut pe scena politică: ”În Parlament, prin adoptarea cu un vot zdrobitor a moțiunii de cenzură, s-a evidențiat o nouă majoritate (…) care poate, în mod legitim, să propună un candidat de premier”.

  ”Înțeleg că PSD, Pro România și ALDE (?!, n.n.) ar dori să facă o astfel de propunere (poate sprijiniți de UDMR)”, scrie Adrian Năstase.

  Pe de altă parte, remarcă fostul premier, ”Iohannis vorbește de democrație dar ignoră poziția partidelor în criza pe care el a creat-o și se ante-pronunță în legătură cu rezultatul consultărilor”.

  ”În plus, face acuzații și jignește un partid politic, jignește și actualul parlament”, arată Năstase.

  Ei bine, celebrul profesor de Drept internațional pune problema clar: ”în aceste condiții, se poate afirma că el își încalcă prerogativele constituționale”.

  ”Există remedii?”, întreabă Năstase – ”Bineînțeles - unul din ele este prevăzut în art. 95 din Constituție – suspendarea președintelui”, răspunde tot Adrian Năstase, care prezintă apoi în articol condițiile suspendării președintelui.

  Dar, ce să vezi, la câteva ore după ”strategia” prezentată de Năstase, fondatorul PSD este contrazis de actualul lider al PSD, Marcel Ciolacu!

  ”Dacă nu respectă Constituția, luați în calcul ideea suspendării?”, a fost întrebat Ciolacu la ”România9”.

  Iar răspunsul a fost halucinant – ”Nu. Nu iau în calcul această idee”, a răspuns Ciolacu – contrazicând deci strategia propusă de Năstase!

  Și, dacă asta nu era de ajuns, Ciolacu demonstrează și că îl creditează pe Iohannis – că va respecta Constituția! Iată ce a declarat aseară Ciolacu la Ediția Specială de la Antena 3.

  ”Înainte de a depune moțiunea atât UDMR, cât și PSD am anunțat că avem o înțelegere politică punctuală pe această moțiune. Eu sunt ferm convins că președintele Klaus Iohannis va respecta Constituția. În cazul în care va exista altă majoritate sunt ferm convins că președintele va face desemnarea din respectiva majoritate”.

  Asta după ce Adrian Năstase tocmai comentase că ”Iohannis își încalcă prerogativele constituționale”!

  Oricum, bizareria comportamentului lui Marcel Ciolacu rezultă și din altă afirmație de la TVR1:

  ”După consultările de la Cotroceni, o să ne strângem în interiorul partidului și începem să luăm decizii. Vom aștepta și decizia președintelui. Să vedem care e, dacă respectă sau nu Constituția”.

  Deci, la TVR1 nu e sigur că Iohannis va respecta Constituția, la Antena 3 e sigur că o va respecta!

  Iar formula ”o să ne strângem în interiorul partidului și începem să luăm decizii”… sună ciudat! Care ”decizii”? Că nominalizarea premierului (susținut de) PSD tocmai ce s-a făcut… dar cine a fost consultat?!

  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Adrian Năstase

  Știrile Zilei