02:14 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  88948

  Spre deosebire de prima întâlnire, cea cu PNL, întâlnirea președintelui cu delegația PSD a durat extrem de puțin – a fost mai mult o formalitate

  BUCUREȘTI, 6 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. O simplă strângere de mână și un sec ”Bună ziua”, atât a făcut Klaus Iohannis când a primit delegația social democrată la consultări. Iohannis și delegația PSD s-au așezat la masă, iar presa a ieșit din sală.

  În circa 15 minute delegația social democrată a ieșit, a dat declarații sterile, fără semnificație pentru presă sau pentru propriul electorat.

  Redundant, Marcel Ciolacu a repetat în fel și chip că ”din acest moment, decizia aparține președintelui”.

  ”Am venit cu aceeași propunere, Remus Pricopie, prim –ministru - din acest moment, decizia aparține președintelui, pentru ce durată, mai scurtă sau mai lungă, se va desfășura această criză politică”, a spus Ciolacu.

  Singura teză semnificativă a fost că PSD și-ar fi făcut ”datoria de a apăra democrația pentru ca legile electorale să nu fie modificate atât de repede”.

  ”Trecând moțiunea, alegerile locale vor fi pentru primari printr-un singur tur și pentru președinții de consilii județene prin vot direct, urmând să intrăm în procedură în Parlament pentru a face modificări pentru 2024, așa cum este firesc”, a spus Ciolacu.

  Ce se întâmplă însă dacă revine un guvern liberal și dă Ordonanță pe această temă? Ce mai face PSD?  Știrile Zilei