06:01 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  5686182

  Zamfir consideră că acțiunea a fost premeditată – și nu în sensul unei planificări guvernamentale – ci al distrugerii cu un scop precis.

  BUCUREȘTI, 6 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În timp ce la Cotroceni se derulează scene fără sens, o veste cutremură mediul economic-financiar: ministrul demis al Finanțelor, Florin Cîțu, a împrumutat, azi, de la bănci 1,16 miliarde lei într-o emisiune de obligaţiuni cu valoarea iniţială de 500 milioane lei, scadentă în 2029, la o dobândă de 4,17% pe an.

  ”Florin Cîțu îngroapă, pur și simplu, România în datorii!”, comentează jurnalistul Cristi Șelaru de la ”Știri pe surse”,  precizând că ”Volumul total al cererii a fost de 2,28 mld. lei, de peste 4 ori mai mare faţă de nivelul programat, din care ofertele competitive au totalizat 2,25 miliarde lei”.

  Imediat a venit reacția senatorului Daniel Zamfir, cel care duce un adevărat război pentru scoaterea la lumină a acțiunilor controversate ale ministrului Cîțu.

  ”CINE Îl MAI POATE OPRI?”, izbucnește Zamfir, care comentează faptul că ”la o zi după ce a fost demis de Parlament, asasinul economic de la finanțe mai împrumută o sumă uriașă-1,16 miliarde lei!!!!! - la o dobândă de 4,17% pe an”.

  Mai mult, Zamfir consideră că acțiunea a fost premeditată – și nu în sensul unei planificări guvernamentale – ci al distrugerii cu un scop precis – FMI!

  ”Faptul că a împrumutat DUBLU față de cât era programat ne arată că individul a premeditat totul”, scrie Zamfir, care afirmă că ministrul demis ”pârjolește România ca să ajungem la un acord cu FMI!”.

  Aceste este un aspect – și chiar o perspectivă - pe care Sputnik l-a subliniat într-o analiză anterioară.

  ”Brokerul Cîțu, o câștiga ceva din asta?”, întreabă tendențios Zamfir, indicând o direcție care, realmente, ar trebui anchetată. Dar, întrebăm noi, cine ar face această anchetă care ar viza legături cu structuri internaționale? Cumva Remus Pricopie – Soros & Maior? Hai să fim serioși!

  Tematic

  Cea mai grea palmă pentru Orban și Cîțu – imediat după căderea Guvernului! E de râs!
  Cîțu, gafă ”nucleară”: ”Să eliminăm pensiile speciale ale militarilor, magistraților”
  NUCLEARA: ”Florin Cîțu s-a întâlnit cu o persoană din zona de EVAZIUNE fiscală”
  Cîțu lansează bomba anului: ar putea fi candidatul PNL pentru cea mai importantă funcție!
  ”Spionul rus contra ministrul dus”: scandalul momentului, Cîțu – Teodorovici, ia amploare!
  Tagurile:
  Florin Cîţu, Daniel Zamfir


  Știrile Zilei