03:37 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  416012

  În urmă cu puțin timp, Iohannis a prezentat noul premier – dând peste cap toate calculele politicienilor.

  BUCUREȘTI, 6 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele Iohannis a trecut ca un tanc peste moțiune, ca și peste propunerile partidelor care au format noua majoritate.

  ”Avem un guvern liberal, care a venit cu reforme, îmbunătățiri, toate în folosul cetățenilor – pe de altă parte avem un PSD care are foarte mulți parlamentari și se opune – vrea să oprească lucrurile”, a spus Iohannis.

  Pe scurt, Iohannis a ținut o întreagă pledoarie pro-PNL și pro – anticipate, subliniind că soluția este un partid liberal cu o majoritate în parlament. Deci, anticipate.

  ”Întoarcerea la electorat e soluția corectă, care satisface democrația - altfel spus anticipate”, a spus președintele.

  Dar, în situația de față, Iohannis a spus în treacăt că a avut consultări, nefăcând nici un comentariu – deci tratând ca derizorie etapa legală.

  ”Până la anticipate, putem să facem următorul pas”, a spus cu ironia „lucrului bine făcut” Iohannis – ”desemnarea din partea mea a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern – îl desemnez pe domnul Ludovic Orban”.

  Deci, o surpriză pentru mulți analiști, o situație absolut ciudată și ridicolă, în care, de fapt, nimeni NU are soluții!  Iohannis NU are premier, ci o figură cu totul nepotrivită, la fel și PSD, nu au premier, ci au venit cu o propunere ridicolă. De plătit… vor plăti românii.

  Tematic

  Orban, declarații înainte de consultările cu Iohannis - candidatul PNL la premier
  Năstase propune o strategie de luptă cu Iohannis – dar, șocant, Ciolacu îl contrazice!
  PSD, expediat în timp record de Iohannis
  Tagurile:
  Premier, Klaus Iohannis

  Știrile Zilei