02:15 06 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.39
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  41680

  ”Îl știu pe Orban de 30 de ani, știu că are capacitatea de a sesiza ușor asemenea greșeli - și totuși, a acceptat - de ce? Pentru că este cu spatele la zid”.

  BUCUREȘTI, 7 ian, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Unul dintre fondatorii PNL din 1990 și primul „mogul” liberal, Viorel Cataramă, comentează situația binomului Iohannis-Orban și poziția ingrată a premierului demis prin prisma unei comparații cu binomul Băsescu-Boc. ”O paralela intre Emil Boc si Ludovic Orban.

  ”Emil Boc a fost forțat de fostul președinte TB să taie pensii și salarii; nu a fost de acord cu acea soluție, avea una mult mai bună, știu asta pentru că am discutat de mai multe ori cu domnia sa”, dezvălui Cataramă.

  Dar, afirmă Cataramă, Boc ”a refuzat să intre în coliziune” cu Băsescu și ”astfel, conștient, a ieșit din prim-planul politicii naționale”. Însă, subliniază Cataramă, ”motivele pentru care a ales să meargă pe acel drum sunt diferite față de cele ale actualului PM”.

  ”Ludovic Orban a fost forțat de actualul președinte KI să forțeze alegeri anticipate, chiar cu riscul umplerii de ridicol”, afirm Cataramă.

  Pe de se bazează celebrul liberal și om de afaceri? Pe faptul că îl cunoaște cel mai bine pe Orban: ”Îl știu pe LO de 30 de ani, știu că are capacitatea de a sesiza ușor asemenea greșeli”.

  Si totuși, ”a acceptat - de ce?”, întreabă Cataramă, care dă un răspuns demn de ”știrea zilei”: ”Pentru că este cu spatele la zid, riscând sinuciderea politică; dacă intră în conflict cu președintele țării este terminat, dacă face jocul acestuia mai are o mică șansă de supraviețuire, una foarte mică”.

  ”LO dorește să-și continue cariera politică la cel mai înalt nivel, drept pentru care a ales răul cel mai mic”, conchide Cataramă, lansând o întrebare: ”Poate fi condamnat pentru acest lucru?”.

  Comentând această știre, cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob interpretează postarea lui Viorel Cataramă în cheia politicii actuale, bazată pe lipsa de scrupule:

  ”Fostul lider liberal, afaceristul Viorel Cataramă, dă de înțeles, într-o postare pe Facebook, că premierul Ludovic Orban ar fi șantajat pentru a se conforma proiectelor politice ale președintelui Iohannis, o eventuală nesupunere fiind în măsură să-l ”termine””, scrie fondatorul ”Inpolitics”. 

  La rândul meu am o întrebare pentru Viorel Cataramă și Bogdan Tiberiu Iacob, dar și pentru cititori: Ce înseamnă ”Iohannis”? Sau, altfel spus, avea dreptate Liviu Dragnea cu ”Statul paralel”? Cum ar răspunde Adrian Năstase la această provocare lansată de Viorel Cataramă, B.T. Iacob și de mine? Îi lansam acest ”Challenge”!

  Tematic

  Orban, declarații înainte de consultările cu Iohannis - candidatul PNL la premier
  Noul premier, anunțat de președintele Klaus Iohannis
  ”Mr. Bean” Orban – GAFĂ de zile mari, l-a atins pe Iohannis… unde-l doare!
  PSD, expediat în timp record de Iohannis
  NUCLEARA – Iohannis dă peste cap toate socotelile
  Tagurile:
  Klaus Iohannis, Ludovic Orban


  Știrile Zilei