22:46 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  48214

  ”PSD are nevoie de un lider care să pună osul la treabă, să ne unească nu să ne dezbine - ne trebuie un lider care să fie mai puțin în concediu și mai mult alături de partid”.

  BUCUREȘTI, 9 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum am anunțat, la Arad a avut loc o primă ”lucrare” a unui grup grupat în jurul lui Cozmin Gușă și Vasile Dâncu, din care fac parte Radu Moldovan (președinte PSD Bistrița), Sorin Grindeanu și, mai nou, Ionel Arsene, șeful PSD Neamț, ”baronul” de încredere al lui Liviu Dragnea în ultima perioadă.

  ”Un anumit grup de oameni care discută informal legat de viitorul partidului” – a definit Cozmin Gușă această asociere, pe care noi am numit-o ”Grupul pentru viitorul PSD”.

  De remarcat că prima mutare semnificativă a fost derularea alegerilor de la PSD Arad, în ciuda opoziției Centrului, chiar a ”recomandării” lui Marcel Ciolacu direct. În plus, Cozmin Gușă a făcut o declarație fulminantă: ”PSD Arad se luptă cu structura lui Florian Coldea”.

  Deci, iată o săgeată care trece razant pe lângă Marcel Ciolacu, ale cărui legături cu ”serviciile” sunt acuzate de mulți. Gușă mai trimite o ”săgeată”, prin intermediul celui dorit de Centru să preia PSD Arad, Mihai Fifor.

  ”Acum… Fifor o fi fost indus în eroare să facă scandal pentru că el nu avea sprijin”, a spus Gușă, completând ”Sau există alte treburi subterane care pot să aibă legătură cu statul paralel”.

  De menționat că Marcel Ciolacu nu a reacționat la declarațiile și la acțiunile lui Cozmin Gușă.

  În schimb, în plin scandal generat de ”rebeliunea” de la Arad, Marcel Ciolacu a primit o propunere fermă de a candida la președinția PSD.

  ”PSD are nevoie de un lider care să pună osul la treabă, să ne unească nu să ne dezbine - ne trebuie un lider care să fie mai puțin în concediu și mai mult alături de partid”, a declarat Gabriela Firea, care a spus direct celor prezenți la Conferința extraordinară de la București – ”Vă propun să îl susținem pe Marcel Ciolacu în funcția de președinte al PSD”.

  Primarul Capitalei a motivat această propunere ”intempestivă” cu o propoziție care poate deveni un ”motto” al PSD: ”Așteptarea ne face rău”.

  ”Mă bucur de susținerea social-democraților, sunt onorat că sunt susținut de colegi, o să anunț săptămâna viitoare dacă voi candida pentru șefia partidului”, a răspuns Marcel Ciolacu, anunțând că ”PSD vrea să câștige alegerile locale”.

  Ciolacu a menționat că, înainte de toate vrea ca luni, ”când ne reunim toţi colegii din ţară, să avem o discuţie serioasă în ceea ce priveşte viitoarea strategie a PSD, să închidem discuţiile în ceea ce priveşte modificările la statutul PSD şi nu în ultimul rând să decidem data congresului”.

  ”Nu aş fi candidat fără susţinerea celei mai mari şi puternice organizaţii a PSD la nicio funcţie”, a spus Ciolacu, subliniind încă o dată că ”mă onorează şi mă obligă propunerea făcută de doamna Firea”.

  Marcel Ciolacu a insistat pe ”discuţii serioase cu colegii şi să iau personal o decizie”, dar și că el ”încearcă să înveţe din istoria recentă a partidului”.  Mai bine zis din greșelile altora.

  ”Nu vreau să fac aceleaşi greşeli pe care le-au făcut alţii”, a spus Ciolacu, ”preşedintele PSD trebuie să fie ales de către dvs. la congres pentru că poate demonstra şi poate arăta anumite victorii”.

  Ciolacu și-a anunțat intenția de a găsi ”formula de echipă cea mai bună astfel încât anul acesta, în cele două bătălii electorale, PSD nu să intre în turul 2, ci să câştige alegerile”.

  Desigur, cei din echipa ”de turul 2” s-ar putea simți atinși – și aici ne referim la Olguța Vasilescu, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor etc.

  Pe de altă parte, remarcăm că, în ciuda afirmațiilor repetate că el ”se va consulta cu colegii”, Marcel Ciolacu nu răspunde la o întrebare cheie: cu cine s-a consultat când l-a propus premier pe Remus Pricopie? Deocamdată, surse din PSD (citate inițial de DC News și Bogdan Chirieac) spun că propunerea i-ar fi fost sugerată lui Ciolacu de… George Maior.

  Până atunci, să remarcăm această (re)grupare a forțelor – ”Grupul pentru viitorul PSD”, cu Gușă și Dâncu, și grupul Firea-Ciolacu.  Deocamdată nu au ieșit săbii din teacă, dar pacea durează puțin în partide, în general – și în partidele românești, în special.

  Tematic

  Firea anunță continuarea sprijinului financiar pentru femeile însărcinate
  Pleșoianu îi bate obrazul Gabrielei Firea: ”Dragnea a stat drept, chiar dacă prea târziu”
  Analist: ”Moțiunea îl poate dărâma pe Ciolacu, mai mult ca pe Orban” Liderul PSD confirmă!
  Ludovic Orban anunță deschis că PNL va încălca FLAGRANT legea! PSD tace mâlc!
  Întrebare cheie a lui Adrian Năstase pentru PSD în perspectiva anticipatelor
  Tagurile:
  Marcel Ciolacu, PSD, Gabriela Firea

  Știrile Zilei