14:16 01 Aprilie 2020
În direct
 • EUR19.96
 • USD18.23
 • RUB0.23
 • RON4.14
 • UAH0.66
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  67590

  Am stabilit că nu susținem alegerile anticipate, fiind mai importantă stabilitatea țării și punerea în practică a unui program de guvernare

  BUCUREȘTI, 10 feb - Sputnik, Evan Răutu. Unul dintre aliații pe care se baza PNL împotriva PSD face o voltă și anunță că nu susține unul dintre proiectele esențiale ale liberalilor – alegerile anticipate.

  Iată anunțul care dă peste cap planul liberalilor:

  ”Am hotărât! Consiliul Executiv Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit în ședință de lucru la Parlamentul României. Am stabilit că nu susținem alegerile anticipate, fiind mai importantă stabilitatea țării și punerea în practică a unui program de guvernare care să prioritizeze marile investiții, atragerea de fonduri ale Uniunii Europene și dezvoltarea țării noastre”.

  În comunicatul PMP, postat de secretarul executiv al PMP, Marius Pașcan, se arată însă că PMP susține în continuare ”organizarea de alegeri locale în două tururi de scrutin, reducerea la 300 a numărului de parlamentari, eliminarea pensiilor speciale, renunțarea la subvenția de la bugetul de stat pentru partidele politice”.

  În plus, PMP are și alte obiective pe care dorește să le inițieze – și care sunt, într-adevăr din zona de dreapta, adică de susținere a economiei private.

  Consolidarea clasei de mijloc, valorificarea resurselor naturale ale României în interesul și beneficiul românilor, extinderea cu cel puțin 30 la sută a rețelei de gaz la nivel național, susținerea industriei autohtone de prelucrare a lemnului și interzicerea exportului de masă lemnoasă brută sub formă de buștean sau cherestea, reducerea decalajului dintre agricultorii români și ceilalți din țările dezvoltate ale UE în ce privește subvențiile din agricultură – ”sunt doar câteva din prioritățile care ghidează activitatea politică a PMP”.

  Tagurile:
  Alegeri anticipate, PNL


  Știrile Zilei