18:53 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  20020

  Deputatul USR Stelian Ion a declarat că alegerile anticipate nu pot fi organizate în același timp cu localele din cauza unei decizii mai vechi a Curții Constituționale.

  BUCUREȘTI, 10 feb - Sputnik, Marius Holdean. Poziție surprinzătoare din partea USR. Deputatul Stelian Ion a ieșit la rampă cu o declarație care încurcă planurile PNL, prin care arată că alegerile generale nu pot fi desfășurate simultan cu cele locale:

  ”Lucrul ăsta nu cred că este posibil, pentru că este o decizie a Curții Constituționale din 2012, dacă nu mă înșel, decizia 51, care în mod explicit spune că nu se pot organiza astfel de alegeri. La un moment dat, s-a promovat o astfel de lege, care permitea alegerea în același timp pentru locale și parlamentare și CCR a spus în mod explicit că nu se poate. Din punctul ăsta de vedere, nu ar trebui să se organizeze în același timp”, a declarat deputatul USR.

  USR nu a ieșit întâmplător cu această declarație, fiind supărat că PNL nu i-a invitat la guvernare.

  Astfel, Stelian Ion a arătat că USR a solicitat în mod expres ca din componența acestui Guvern să facă parte și propuneri de miniștri veniți din partea USR-PLUS.

  Există posibilitatea reală ca PSD-ul să încerce sub toate formele să împiedice aceste alegeri anticipate, una dintre ele fiind chiar votarea învestirii acestui Guvern, a mai spus deputatul USR.

  ”Ca o plasă de siguranță, am spus că vrem să avem miniștri acolo, am avut și o propunere de premier, în persoana domnului Dacian Cioloș, însă propunerea noastră a fost refuzată total, ceea ce îmi confirmă convingerea că PNL nu și-a dorit nici o clipă să fim alături de ei la guvernare”, și-a arătat deputatul nemulțumirea.

  Deși nu recunoaște, USR este dezavantajat de aceste anticipate pentru că fuziunea cu PLUS încă nu s-a finalizat, iar o guvernare mai lungă a PNL ar atrage voturile dezamăgiților de pe dreapta la USR-PLUS, așa încât alegerile generale în câteva luni de zile nu sunt propice pentru rivalii de dreapta ai liberalilor.

  Tagurile:
  Alegeri anticipate, USR

  Știrile Zilei