00:10 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.57
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.63
  Politică
  Sa primesc un link scurt
  631110

  Pentru OUG date de Orban au fost date doar patru avize favorabile, iar ieri Consiliul legislativ a dat aviz negativ pentru 21 dintre ele.

  BUCUREȘTI, 11 feb, Sputnik, Dragoș Dumitriu. O dezvăluire de ultimă oră dă peste cap Guvernul Orban – și chiar după ce premierul demis și re-desemnat venise cu o precizare:

  ”Luni şi marţi vor fi transmise la Monitorul Oficial pentru a fi publicate toate ordonanţele de urgenţă adoptate în ultima şedinţă de Guvern”, declarase premierul Orban.

  Ori, realitatea pare cu totul alta, consemnându-s eo aberație istorică – și chiar o ilegalitate: 21 de ordonanțe de urgență nu au obținut avizul Consiliului Legislativ.

  Două mass media anunță această informație – „Știri pe surse” și Antena 3 – amândouă din ”surse” de la Consiliul Legislativ. 

  ”Am trimis noi punct cu punct toate cele 25 de ordonanțe și astăzi am primit răspunsul pe fiecare în parte - din acea listă de 25 de ordonanțe de urgență aprobate marți noapte, înainte ca moțiunea să fie votată în Parlament, PATRU au fost trimise înainte de ședința de Guvern”, a declarat Gina Vacariu, jurnalist Antena 3, la „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.

  Jurnalista a detaliat: 20 de ordonanțe au fost trimise a doua zi după aprobare, pe data de 5, în ziua în care Guvernul era demis în Parlament, și una a fost trimisă pe 6 februarie, la o zi de la demitere.

  Mai mult, au fost date doar patru avize favorabile, iar ieri Consiliul legislativ a dat aviz negativ pentru 21 dintre ele, a anunțat Antena 3.  

  ”E vorba de o ilegalitate majoră la vârf”, a declarat Mihai Gâdea, precizând că ”Nesolicitarea avizului consultativ al Consiliului Legislativ duce la neconstituționalitatea legii sau ordonanței - simplă sau de urgență”.
  Captură ecran, Antena3
  © Photo : Antena 3
  Captură ecran, Antena3
  Captură ecran, Antena3
  © Photo : Antena 3
  Captură ecran, Antena3
  Tagurile:
  OUG, Guvernul, Ludovic Orban, Orban

  Știrile Zilei